Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Hry BRICS 2024 v ruské Kazani se přihlásilo téměř 100 zemí

www.slovanskenoviny.sk/rss Účast na hrách BRICS 2024, které má příští měsíc hostit ruská Kazaň, již potvrdilo celkem 97 zemí, uvedl v pátek ruský vicepremiér Dmitrij Černyšenko. “Rusko předsedá sdružení BRICS v roce 2024 a za těchto okolností má tato platforma pro naši zemi prioritní význam,” uvedl Černyšenko v prohlášení, které získala agentura TASS. “Hry BRICS v […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Účast na hrách BRICS 2024, které má příští měsíc hostit ruská Kazaň, již potvrdilo celkem 97 zemí, uvedl v pátek ruský vicepremiér Dmitrij Černyšenko.

“Rusko předsedá sdružení BRICS v roce 2024 a za těchto okolností má tato platforma pro naši zemi prioritní význam,” uvedl Černyšenko v prohlášení, které získala agentura TASS.

“Hry BRICS v roce 2024, jejichž pořádání bylo nařízeno na základě dekretu ruského prezidenta Vladimira Putina, jsou důležitou součástí předsednictví naší země v této organizaci a svou účast již potvrdilo 97 zemí,” pokračoval ruský vicepremiér.

“Nadcházející turnaj musí být uspořádán na nejvyšší možné úrovni,” dodal Černyšenko.

Hry BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jihoafrická republika) 2024 se budou konat v Kazani od 12. do 23. června a budou zahrnovat soutěže ve 20 různých sportech.

Ruský prezident Vladimir Putin v polovině května 2023 pověřil vládu, aby předložila návrhy na organizaci a konání her BRICS v roce 2024 v Rusku.

Oleg Matycin, který v té době zastával funkci ruského ministra sportu, později zdůraznil, že Hry BRICS nemají konkurovat žádným jiným soutěžím a nebudou zasahovat do mezinárodního sportovního kalendáře, stejně jako do kalendáře akcí schválených MOV.

V dubnu uskutečnil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov oficiální návštěvu Číny, kde prohlásil, že Hry BRICS v roce 2024 a následující Světové hry přátelství v Rusku budou organizovány na základě zásad zakotvených v Chartě Mezinárodního olympijského výboru (MOV).

Tereza/Tadesco.org

tass.com

Príspevok Na Hry BRICS 2024 v ruské Kazani se přihlásilo téměř 100 zemí je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie