Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na internete sa objavil falošný web o Korčokovi, prezidentský kandidát plánuje podať trestné oznámenie

Na internete sa objavila falošná webstránka, ktorá sa tvári ako súčasť kampane prezidentského kandidáta Ivana Korčoka. Upozornil na to projekt Hoaxy a podvody. Samotný kandidát oznámil, že podá trestné oznámenie. Dnes navyše uviedol, že jeho oficiálny web čelí hackerským útokom a je nedostupný. Ako uvádza projekt Hoaxy a podvody, webstránka obsahuje vymyslené výroky, ktoré majú za cieľ kandidáta poškodiť.  “Udalosti, javy […]
Menej ako 1 min. min.

Na internete sa objavila falošná webstránka, ktorá sa tvári ako súčasť kampane prezidentského kandidáta Ivana Korčoka. Upozornil na to projekt Hoaxy a podvody. Samotný kandidát oznámil, že podá trestné oznámenie.

Dnes navyše uviedol, že jeho oficiálny web čelí hackerským útokom a je nedostupný.

Ako uvádza projekt Hoaxy a podvody, webstránka obsahuje vymyslené výroky, ktoré majú za cieľ kandidáta poškodiť. 

“Udalosti, javy a osoby tu spomínané môžu byť fiktívne, javy náhodné, spomienky nepresné, fabulácie zrejmé. Želám vám príjemnú zábavu,” píše sa na falošnej webstránke, no podľa projektu ide o málo viditeľné miesto a môže dôjsť k podvodnému konaniu voči voličom.

Agentúra spojená s Pellegrinim 

Analytický tím projektu sa snažil prísť na to, kto za podvodom stojí. Podľa jeho zistení v zdrojovom kóde uvedenej stránky sa nachádza odkaz na videosúbor v tvare „https://ik.creoadvertising.online/…/2024/03/video.mp4“.

Tento odkaz má podobný názov ako reklamná agentúra Creo Advertising. Ide o agentúru, ktorá pracovala pre stranu Hlas a aktuálne pracuje aj na kampani druhého prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho. Spoločnosť Creo Advertising je uvedená ako dodávateľ na jeho oficiálnej stránke

Marketér Ruttkay: Korčok je ako poliaty živou vodou. Pellegriniho jasne nepodporuje Fico ani Danko

“Uvedený odkaz môže, ale nemusí naznačovať, že web bol postupne vytváraný na neznámej a nevyhľadateľnej adrese „https://ik.creoadvertising.online/“, kde boli sústreďované jednotlivé súčasti stránky. Ak to tak naozaj bolo, tak vo finálnej fáze došlo k jej presunu na doménu www.ivankorcok2024.sk,” uviedol projekt Hoaxy a podvody s tým, že v každom prípade ide o hrubú manipuláciu v rámci volebnej kampane.

Korčokov web čelí hackerským útokom 

Prezidentský kandidát Ivan Korčok v tejto súvislosti oznámil, že plánuje podať trestné oznámenie.

“Keďže sú v súťaži už len dvaja kandidáti, nie je zložité dovtípiť sa, odkiaľ tieto zúfalé snahy pochádzajú,” uviedol Korčok. 

Doplnil, že do konca kampane zostáva ešte týždeň a pravdepodobnosť, že podobné pokusy sa budú množiť, je vysoká. Voličov vyzval, aby dali na “zdravý úsudok a nenechali sa týmito trápnymi pokusmi ovplyvniť”.

Prezidentský kandidát dnes navyše uviedol, že jeho oficiálny web čelí hackerským útokom a je nedostupný.

Prvý duel: Spája protestami, vyčítal Pellegrini. Korčok: Fico je na rozdiel od vás aspoň originál

“Po tom, čo sa v ostatných dňoch objavil falošný web, ktorý sa tvári ako môj kampaňový a očividne ho vyrobil ten istý človek, ktorý robil aj web Petra Pellegriniho, asi nie je úplne ťažké zistiť, čo sa deje,” píše sa v Korčokovom vyhlásení. 

V prvom kole prezidentských volieb skončil Peter Pellegrini na druhom mieste s 834 718 hlasmi, čo predstavuje podiel 37,02 percenta. 

Vyhral diplomat a exminister zahraničných vecí Ivan Korčok, ktorému dalo svoj 958 393 voličov, čo predstavuje 42,51 percenta. Kto z tejto dvojice sa stane prezidentom, sa rozhodne v sobotu 6. apríla.​

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie