Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Islandu havaroval autobus s 22 českými turisty. Dva skončili v umělém spánku

K nehodě došlo v pátek okolo páté hodiny odpoledne místního času v islandském Öxnadalu. Autobus se podle vyjádření islandské policie měl převrátit. Cestovalo v něm 22 českých turistů. Někteří z nich utrpěli vážná zranění. ČTĚTE TAKÉ: Chladnokrevně střílel prchající lidi, popsal šerif běsnění ve vodním parku. Devět jich zranil Podle informací, které policie poskytla, pět z nich skončilo na jednotce […]
Menej ako 1 min. min.

K nehodě došlo v pátek okolo páté hodiny odpoledne místního času v islandském Öxnadalu. Autobus se podle vyjádření islandské policie měl převrátit. Cestovalo v něm 22 českých turistů. Někteří z nich utrpěli vážná zranění.

ČTĚTE TAKÉ: Chladnokrevně střílel prchající lidi, popsal šerif běsnění ve vodním parku. Devět jich zranil

Podle informací, které policie poskytla, pět z nich skončilo na jednotce intenzivní péče. Některé převážel i vrtulník. Dva zranění by měli být podle policie na umělé plicní ventilaci, avšak ve stabilizovaném stavu. „Další informace o zraněných v tuto chvíli nejsou k dispozici,“ informovala policie v sobotu.

Podle islandských zpravodajských agentur je nyní součástí vyšetřování i to, zda všichni cestující měli zapnuté bezpečnostní pásy, píše iDnes.cz.

Pro ostatní účastníky nehody zřídil islandský Červený kříž centrum pomoci v Akureyri a nyní se již přesouvají do Reykjavíku, uvedla Adventura. „Situaci ve spolupráci s islandskou policií a konzulátem České republiky operativně řeší krizový štáb CK Adventura. Jsme rovněž ve spojení s asistenční službou pojišťovny Uniqa i příbuznými klientů v ČR,“ píše v oficiálním prohlášení na svých webových stránkách.

„Nyní jsme v kontaktu s rodinami zraněných. Všechny ostatní cestující jsme zabezpečili a nyní řešíme jejich návrat domů ze zájezdu, který už se v době nehody chýlil ke konci,“ řekl ředitel cestovní kanceláře Petr Novotný pro iDnes.cz.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragická nehoda na Moravě: Cyklista při cestě do práce narazil do náklaďáku, střet nepřežil

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie