Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na jeseň zalievam kompost osvedčeným domácim prostriedkom. Rozložia sa všetky tvrdé stonky aj konáre

Na jeseň je kompost zaplnený do posledného centimetra v každej záhradke bez výnimky. Aby sa organická hmota rýchlejšie rozkladala, skúsení záhradkári používajú svoje špeciálne postupy. Nedávno som bol na návšteve u kamarátky na jej záhradke a všimol som si, že jej kompostér už nie je ako predtým – drevený, ale kúpila nový, plastový. Prezradila mi, […]
Menej ako 1 min. min.

Na jeseň je kompost zaplnený do posledného centimetra v každej záhradke bez výnimky. Aby sa organická hmota rýchlejšie rozkladala, skúsení záhradkári používajú svoje špeciálne postupy.

Nedávno som bol na návšteve u kamarátky na jej záhradke a všimol som si, že jej kompostér už nie je ako predtým – drevený, ale kúpila nový, plastový.

Prezradila mi, že vždy na jeseň a jar prelieva svoj kompost špeciálnou domácou infúziou. Po zaliati sa začala rozkladať nielen organická hmota, ale aj dosky kompostéra a preto si musel kúpiť plastový.

Samozrejme, nemohol som si pomôcť a poprosil som o recept na taký zázračný liek, takže si ho môžete zapísať, teraz vám všetko poviem.

Budeme potrebovať 10 litrové vedro vody a prvá surovina, ktorú doň pridáme, je slepačí trus. Na urýchlenie rozkladu organickej hmoty sa už dlhé roky používa slepačí trus

Môžete použiť aj suchý, granulovaný a budete potrebovať 3 polievkové lyžice.

Ďalej môžeme použiť zakúpený urýchľovač kompostu obsahujúci baktérie a enzýmy, ktoré urýchľujú rozklad organických látok. Do nášho vedra prídáme dávku podľa návodu ale spravidla potrebujeme asi pol šálky prípravku.

Ďalej pridajte do vedra jedno malé balenie suchého droždia a 3 polievkové lyžice cukru. Ak máte starý plesnivý džem, môžete pridať aj ten.

Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte vo vedre a umiestnite na teplé miesto na deň, aby prospešné baktérie začali pracovať a množiť sa.

Po uplynutí tejto doby prelejte zmes do krhly a kompostovisko zalejte. Rastliny by sa mali zalievať týmto roztokom raz za 14 dní, ale nie menej ako 2-krát na jeseň.

The post Na jeseň zalievam kompost osvedčeným domácim prostriedkom. Rozložia sa všetky tvrdé stonky aj konáre appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie