Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Pelhřimovsku hoří 12 hektarů lesa. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu

„V těsné blízkosti lesa dnes prováděla firma nějaké úpravy na trati a svařovalo se tam, takže je dost pravděpodobné, že to chytlo od té její činnosti. Ale samozřejmě žádné závěry zatím nejsou,“ řekl v úterý Kunst. ČTĚTE TAKÉ: Hrozí bouřlivý vítr i požáry, varuje ČHMÚ. Teploty vystoupají až k 27 stupňům „Je to předmětem vyšetřování, je […]
Menej ako 1 min. min.

„V těsné blízkosti lesa dnes prováděla firma nějaké úpravy na trati a svařovalo se tam, takže je dost pravděpodobné, že to chytlo od té její činnosti. Ale samozřejmě žádné závěry zatím nejsou,“ řekl v úterý Kunst.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozí bouřlivý vítr i požáry, varuje ČHMÚ. Teploty vystoupají až k 27 stupňům

„Je to předmětem vyšetřování, je tam nějaká externí firma, řekl mluvčí Správy železnic Martin Kavka a pro další informace odkázal na vyšetřovatele. Na trati 224 mezi Pelhřimovem a Horní Cerekví je od 15. dubna výluka kvůli údržbě a opravě na trati. Skončit má podle informací Českých drah v pátek 3. května.

Plameny zasáhly i obecní les, do kterého se před dvěma týdny vysázelo až čtyři tisíce nových stromů. Škodu ještě Kunst odhadovat nechtěl.

Na většině území České republiky včetně Vysočiny platí výstraha před nebezpečím požáru, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav. Výstraha zatím trvá do pátku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragédie v Kaprunu. Český lyžař nepřežil srážku na sjezdovce, jeho manželce pomohl psycholog

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie