Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na pôžičku pre Ukrajinu prispievajú všetky krajiny G7, tvrdí Von der Leyenová

Všetky krajiny skupiny G7 prispejú na pôžičku vo výške 50 miliárd dolárov pre Ukrajinu. Ako záruka na túto pôžičku budú použité úroky zo zmrazených ruských aktív, potvrdila vo štvrtok predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Informujeme o tom podľa správy agentúry Reuters. O dohode ohľadom použitia ruských zmrazených aktív na podporu Ukrajiny dosiaľ hovorili […]
Menej ako 1 min. min.

Všetky krajiny skupiny G7 prispejú na pôžičku vo výške 50 miliárd dolárov pre Ukrajinu. Ako záruka na túto pôžičku budú použité úroky zo zmrazených ruských aktív, potvrdila vo štvrtok predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Informujeme o tom podľa správy agentúry Reuters.

O dohode ohľadom použitia ruských zmrazených aktív na podporu Ukrajiny dosiaľ hovorili len nemenované zdroje.

Krajiny G7 podľa AFP zvažovali možnosti použitia úrokov zo zmrazených aktív ruskej centrálnej banky, aby prostredníctvom nich pomohli Kyjevu. Tieto aktíva majú hodnotu 325 miliárd dolárov. Výnosy z úrokov majú slúžiť ako zábezpeka na získanie pôžičky pre Kyjev v hodnote do 50 miliárd dolárov.

“Na túto pôžičku prispejú všetky krajiny G7. Ministri financií sa teraz zaoberajú podrobnosťami – napríklad na tému ochranných opatrení – a objasnia to čo najskôr,” uviedla von der Leyenová na okraj summitu G7 v Taliansku.

Nemenovaný predstaviteľ Európskej únie podľa Reuters povedal, že približne polovicu z 50-miliardovej pôžičky môže zabezpečiť samotná Únia, konečné podiely však zatiaľ neboli dohodnuté.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie