Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Slovensko sa vracia sneh. Vieme kde napadne

Počasie na Slovensku prežíva radikálnu zmenu, ktorá ukončuje doteraz príjemné letné dni. Podľa meteorologického portálu iMeteo sa nám blíži studený front, ktorý už dnes večer môže priniesť na severnú časť krajiny prvé búrky. Táto zmena však bude len predzvesťou oveľa výraznejších javov, ktoré nás čakajú v nasledujúcich dňoch. Meteorológovia varujú, že po prechode frontu bude […]
Menej ako 1 min. min.

Počasie na Slovensku prežíva radikálnu zmenu, ktorá ukončuje doteraz príjemné letné dni. Podľa meteorologického portálu iMeteo sa nám blíži studený front, ktorý už dnes večer môže priniesť na severnú časť krajiny prvé búrky.

Táto zmena však bude len predzvesťou oveľa výraznejších javov, ktoré nás čakajú v nasledujúcich dňoch.

Meteorológovia varujú, že po prechode frontu bude nasledovať prudký pokles teplôt. V pondelok sa očakávajú búrky a výdatné zrážky, ktoré spustí práve prichádzajúci chlad.

Zima sa tak na území Slovenska vráti vo veľkom štýle, pričom v utorok by mali teploty klesnúť o viac ako 15 °C, s maximálnymi hodnotami iba od +6 do +15 °C.

„Veľmi chladné počasie sa udomácni nielen v nadchádzajúcich dňoch, ale ochladenie sa dotkne aj nočných teplôt, ktoré padnú hlboko pod bod mrazu,“ upozorňuje portál iMeteo. Očakáva sa, že k návratu sneženia a mrazov dôjde už v najbližších dňoch.

Najprv sa sneženie vráti na slovenské hory, ale už vo štvrtok by mala hranica sneženia klesnúť na úroveň 600 metrov nad morom. V ranných hodinách sa v severnejších oblastiach očakáva ďalšie znižovanie tejto hranice, čo môže priniesť sneženie až do miest a obcí severného Slovenska. Od štvrtka by mala zima uchopiť kontrolu nad väčšinou územia vrátane nižších polôh, čo môže spôsobiť vážne problémy pre ovocinárov a poľnohospodárov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie