Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Slovensku po letnom počasí udrú búrky. Vieme, ktorý deň a kde

Po mimoriadne teplom víkende, ktorý mnohí považovali skoro za letný, sa náš región musí pripraviť na výraznú zmenu počasia. Podľa predpovedí meteorologického portálu iMeteo sa blíži studený front, ktorý prinesie so sebou vlnu búrok, začínajúc už túto nedeľu. Studený front, ktorý sa začne prejavovať už v nedeľu popoludní, bude mať pôvod v širokom pásme cez […]
Menej ako 1 min. min.

Po mimoriadne teplom víkende, ktorý mnohí považovali skoro za letný, sa náš región musí pripraviť na výraznú zmenu počasia.

Podľa predpovedí meteorologického portálu iMeteo sa blíži studený front, ktorý prinesie so sebou vlnu búrok, začínajúc už túto nedeľu.

Studený front, ktorý sa začne prejavovať už v nedeľu popoludní, bude mať pôvod v širokom pásme cez celú Európu a postupne dorazí až k našim severným hraniciam.

Prvé búrky sa očakávajú na severe Slovenska, predovšetkým v Žilinskom a Prešovskom kraji. „Očakávame, že intenzita búrok bude s pribúdajúcimi hodinami narastať,“ uvádza portál iMeteo.

Najnebezpečnejšími javmi spojenými s týmto búrlivým počasím by mali byť prechodné zosilnenia zrážok, hoci našťastie sa v tomto prípade neočakávajú extrémne javy ako krúpy alebo silné nárazy vetra.

Situácia sa ešte viac zintenzívni v pondelok, keď sa studený front presunie priamo nad naše územie a začne sa tvoriť línia búrok. Kým presné lokality, kde môžu búrky udrieť, zostávajú neisté, meteorológovia varujú, že búrky by mohli byť plošnejšie a intenzívnejšie než tie, ktoré zasiahnu v nedeľu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie