Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Špecializovanom trestnom súde pokračuje súdny proces v kauze ovplyvňovania a podplácania súdov

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje súdny proces v kauze podozrení z ovplyvňovania rozhodnutí súdov a korupcie. Obžalobe čelí bývalý sudca Richard Molnár. Obžalovaní sú aj advokát Tomáš Kulák a konkurzný právnik Zoroslav Kollár. Na hlavnom pojednávaní je prítomný predvolaný kľúčový svedok a bývalý sudca Vladimír Sklenka. Obžaloba bola podaná pre trestné činy zasahovania do nezávislosti súdu a […]
Menej ako 1 min. min.

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje súdny proces v kauze podozrení z ovplyvňovania rozhodnutí súdov a korupcie. Obžalobe čelí bývalý sudca Richard Molnár. Obžalovaní sú aj advokát Tomáš Kulák a konkurzný právnik Zoroslav Kollár. Na hlavnom pojednávaní je prítomný predvolaný kľúčový svedok a bývalý sudca Vladimír Sklenka.

Obžaloba bola podaná pre trestné činy zasahovania do nezávislosti súdu a podplácania. Jej súčasťou je 11 skutkov, ktoré sa týkajú najmä bývalého sudcu Krajského súdu v Bratislave Molnára.

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského sa vo štvrtok nezačne

Niekdajšiemu sudcovi Okresného súdu Bratislava I V. S. mal podľa obžaloby vo viacerých prípadoch sľúbiť a odovzdať úplatok. Malo ísť o ovplyvňovanie rozhodnutí, ktoré sa týkali najmä konkurzov.

Konkurzný právnik Zoroslav Kolár sa mal podľa obžaloby zúčastniť na jednom stretnutí, ktorého cieľom malo byť ovplyvnenie rozhodnutia súdu. Advokát Tomáš Kulák mal podľa obžaloby pre V. S. vypracovať rozsudok.

Obžalovaní trvajú na svojej nevine. Ich obhajcovia na februárovom hlavnom pojednávaní argumentovali tým, že obvinenia sú postavené len na výpovedi spolupracujúcej osoby. Obžalobu považujú za nedôvodnú.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie