Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na svete neexistuje človek, ktorému by tento koláč nechutil. Je jemný, nadýchaný a triviálne jednoduchý

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nehophoto). Tento recept na mliečny koláč je úžasne jednoduchý. Používam ho vždy, keď nemám nápad na dezert ku káve. Pripravuje sa z niekoľkých základných produktov, ktoré máte vždy po ruke, takže sa nemusíte starať o dodatočné nákupy. Koláč vyjde mimoriadne nadýchaný, jemný a sladký. Mliečny koláč – jednoduchý nápad […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nehophoto).

Tento recept na mliečny koláč je úžasne jednoduchý. Používam ho vždy, keď nemám nápad na dezert ku káve. Pripravuje sa z niekoľkých základných produktov, ktoré máte vždy po ruke, takže sa nemusíte starať o dodatočné nákupy. Koláč vyjde mimoriadne nadýchaný, jemný a sladký.

Mliečny koláč – jednoduchý nápad na rýchly dezert ku káve
Foto: shutterstock/nehophoto

Jednoduché dezerty nám zvyčajne chutia najlepšie. A je niečo jednoduchšie ako sladká pochúťka z múky, cukru, mlieka, masla a vajec? Tento mliečny koláč určite osloví nielen milovníkov domáceho pečiva, ale aj ľudí, ktorí síce počas dňa nemajú čas na pečenie, ale zlákalo by ich dať si niečo chutné k popoludňajšej káve.

Koláč ľahký ako obláčik a chutný. Tento recept na dezert ma nikdy neomrzí

Mliečny koláč poteší svojou nadýchanou a jemnou štruktúrou. Dezert je taký jemný, že sa doslova rozplýva v ústach, a jeho príprava je triviálna – stačí spojiť všetky prísady a hotovú zmes naliať do formy a vložiť do rúry. Je to jednoduché a rýchle pohostenie pre hostí alebo popoludňajšie občerstvenie pre členov domácnosti.

Ingrediencie:

360 g pšeničnej múky,

260 g cukru,

80 g masla,

250 ml mlieka,

4 veľké vajcia,

1 lyžička vanilkového cukru,

2 vrchovaté lyžičky prášku do pečiva,

štipka soli.

V poslednom kroku koláč posypte práškovým cukrom, polevou alebo ozdobte šľahačkou a ovocím
Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova

Výnimočne nadýchaný mliečny koláč. Postup prípravy

Mlieko nalejte do hrnca a pridajte na kocky nakrájané maslo. Za stáleho miešania zahrievajte, kým sa maslo úplne nerozpustí. Odstavte hrniec z horáka a obsah odložte bokom, aby mierne vychladol. V ďalšom kroku zmiešame múku s práškom do pečiva.

Vajíčka rozbijeme do misky. Pridajte obyčajný a vanilkový cukor a štipku soli, potom prísady vyšľahajte do nadýchanej peny. Pokračujte vlievaním polovice mlieka s maslom. Pomaly pridávajte prvú polovicu múky aj s práškom do pečiva. Premiešajte, potom pridajte zvyšok mlieka a zvyšné suché prísady.

Všetko dôkladne spojte do cesta bez hrudiek. Hotové cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po približne 40 minútach pečenia nechajte dezert vychladnúť. V poslednom kroku posypte práškovým cukrom, polevou alebo ozdobte šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Lepšie ako perník a makový koláč. Tento koláč vyhráva vďaka biblickému ovociu a nadýchanej náplni pripomínajúcej obláčik

Recept na tiramisu, najznámejší dezert na svete. Tajomstvom je smotana a istý nápoj pre dospelých

The post Na svete neexistuje človek, ktorému by tento koláč nechutil. Je jemný, nadýchaný a triviálne jednoduchý appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie