Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na tomto gréckom ostrove žije iba 78-ročná žena a pes. Poštár navštevuje seniorku každé dva týždne

29.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Google Maps x.com/GreekReporter/). Grécko je jednou z najmalebnejších krajín Európy. Pozostáva z 2 500 ostrovov. Niektoré z nich sa pravidelne objavujú aj v rebríčkoch najkrajších miest sveta. Málokto však vie, že na jednom z gréckych ostrovov žije len jeden človek. Toto je 78-ročná Irene Katsotourchi. Na tomto gréckom ostrove […]
Menej ako 1 min. min.

29.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Google Maps x.com/GreekReporter/).

Grécko je jednou z najmalebnejších krajín Európy. Pozostáva z 2 500 ostrovov. Niektoré z nich sa pravidelne objavujú aj v rebríčkoch najkrajších miest sveta. Málokto však vie, že na jednom z gréckych ostrovov žije len jeden človek. Toto je 78-ročná Irene Katsotourchi.

Na tomto gréckom ostrove žije iba 78-ročná žena a jej pes, Kinaros, Grécko.
Foto: Google Maps x.com/GreekReporter/

Grécko má prístup k štyrom moriam: Egejskému a Krétskemu z východu, Iónskemu zo západu a Stredozemnému z juhu. Navyše ponúka množstvo ostrovov, kde môžete nielen ležať na pláži, ale aj aktívne relaxovať a chodiť po pamiatkach. Existuje však ostrov, ktorý je takmer opustený. Býva tam len jedna stará žena. Je známa ako „Lady Rini“.

Na ostrove žije sama už 11 rokov. Sprevádza ju len jej pes

Irene Katsotourchi je jedinou obyvateľkou ostrova Kinaros, ktorý sa nachádza v Egejskom mori. Od roku 2013, keď jej zomrel manžel, žije sama. Žena sa narodila na ostrove Amorgos, ale vyrastala na Kinaros. Keď stretla svojho manžela, presťahovali sa spolu na Kalymnos a potom emigrovali do Austrálie. Po návrate do Grécka v roku 2011 sa pár rozhodol natrvalo usadiť v Kinaros.

Krátko po tomto rozhodnutí Irene zomrel manžel a ona zostala sama. Spoločnosť jej robí len pes menom Siva. 78-ročná žena to nemá ľahké. Žije skromne, v dome, ktorý sa nachádza v zátoke chránenej pred vetrom. Raz týždenne prichádza na ostrov loď z Amorgos a priváža zásoby. Poštár prichádza raz za dva týždne.

The Brave Sole Resident of the Greek Island of #Kinaros https://t.co/H5D7cP5xNS

— Greek Reporter (@GreekReporter) May 27, 2024

78-ročná žena zmizla z dohľadu. Grécko sa ponáhľalo na pomoc

Cez prázdniny sa má „Lady Rini“ s kým porozprávať, pretože do Kinarosu priplávajú člny a ich majitelia so ženou prehodia pár slov. V roku 2020 ostrov navštívila prezidentka Helénskej republiky Katerina Sakellaropoulou a vzdala hold 78-ročnej žene. V tom istom roku zažila Katsotourchi chvíle hrôzy. Pre poruchu a nedostatok elektriny v Kinaros na niekoľko dní „zmizla z radaru“.

Grécko okamžite zmobilizovalo svoju pobrežnú stráž a letectvo. Vrtuľník zbadal Irene a doniesol jej jedlo a ďalšie potreby.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tu sa natáčal film Mamma Mia. Rajský ostrov je oázou pokoja. Nestretnete tu davy turistov

Najnebezpečnejšia sopka v Európe sa prebúdza. Obyvatelia opustili svoje domovy

The post Na tomto gréckom ostrove žije iba 78-ročná žena a pes. Poštár navštevuje seniorku každé dva týždne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie