Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Ukrajine bojuje takmer 700-tisíc ruských vojakov, tvrdí Putin

Vo vojne na Ukrajine bojuje takmer 700.000 Rusov, povedal v piatok ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí s vyznamenanými účastníkmi invázie, ktoré vysielali v televízii. Informovala o tom tlačová agentúra AFP. “V zóne našej špeciálnej vojenskej operácie sa nachádza takmer 700-tisíc ľudí,” uviedol Putin. Moskva stále hovorí o vojne na Ukrajine, ktorú rozpútala pred vyše […]
Menej ako 1 min. min.

Vo vojne na Ukrajine bojuje takmer 700.000 Rusov, povedal v piatok ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí s vyznamenanými účastníkmi invázie, ktoré vysielali v televízii. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

“V zóne našej špeciálnej vojenskej operácie sa nachádza takmer 700-tisíc ľudí,” uviedol Putin. Moskva stále hovorí o vojne na Ukrajine, ktorú rozpútala pred vyše dvoma rokmi, ako o špeciálnej vojenskej operácii.

Vlani v decembri počas výročnej tlačovej konferencie Putin vyhlásil, že Rusko na Ukrajine nasadilo 617-tisíc vojakov a podľa neho bolo mobilizovaných 244-tisíc z nich. Zároveň vtedy poznamenal, že 486-tisíc ľudí dobrovoľne uzavrelo kontrakty s armádou.

Na ukrajinské územie sa z oblastí okupovaných Ruskom vrátilo 12 detí

Rusko zvyčajne nezverejňuje straty, ktoré utrpelo vo vojne na Ukrajine. Naposledy v septembri 2022 uviedlo, že v boji zahynulo 5937 vojakov. Podľa AFP však viacero nezávislých analýz západných spravodajských služieb stanovuje tento počet na desaťtisíce.

Rusko má oproti Ukrajine na bojisku výhodu v počte ozbrojených síl. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj priznal problémy s náborom aj morálkou v rámci ukrajinskej armády, ktorú sužuje nedostatok personálu aj zbraní. Kyjev preto znížil odvodový vek a sprísnil sankcie pre tých, ktorí sa povolávaciemu rozkazu vyhýbajú.

Zelenskyj ešte vo februári povedal, že v prvých dvoch rokoch vojny zahynulo 31-tisíc ukrajinských vojakov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie