Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Ukrajine idú zaviesť systém udávania za peniaze

Ukrajina zavedie odmeny za informácie o mužoch vyhýbajúcim sa vojenskej službe a dezertéroch. Upozornila na to ukrajinská právnička Katerina Oniščenko v rozhovore pre TSN. Podľa nej bol v Najvyššej rade predložený návrh zákona „o vojenskej polícii“, ktorý definuje právny základ organizácie, jej úlohy a právomoci. Jeden z bodov v dokumente predpokladá vytvorenie „partizánskej siete“, ktorá bude […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina zavedie odmeny za informácie o mužoch vyhýbajúcim sa vojenskej službe a dezertéroch.

Upozornila na to ukrajinská právnička Katerina Oniščenko v rozhovore pre TSN.

Podľa nej bol v Najvyššej rade predložený návrh zákona „o vojenskej polícii“, ktorý definuje právny základ organizácie, jej úlohy a právomoci. Jeden z bodov v dokumente predpokladá vytvorenie „partizánskej siete“, ktorá bude dôverne podávať správy o dezertéroch a mužoch vyhýbajúcim sa vojenskej službe.

„Článok 9 návrhu zákona o vojenskej polícii obsahuje nasledujúcu normu, na základe ktorej majú títo strážcovia zákona právo „spolupracovať s fyzickými osobami, a to aj na zmluvnom základe, … materiálne a morálne podporovať jednotlivcov, ktorí poskytujú pomoc pri prevencii, odhaľovaní a potláčaní trestných činov,“ povedala právnička.

Návrh zákona okrem toho počíta s rozšírením právomocí vojenskej polície, a to aj v „naliehavých prípadoch“, ktoré umožňujú vstup do obydlia alebo iných súkromných objektov.

Na Ukrajine idú zaviesť systém udávania za peniaze

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie