Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Ukrajine idú zaviesť systém udávania za peniaze

www.slovanskenoviny.sk/rss Ukrajina zavedie odmeny za informácie o mužoch vyhýbajúcim sa vojenskej službe a dezertéroch. Upozornila na to ukrajinská právnička Katerina Oniščenko v rozhovore pre TSN. Podľa nej bol v Najvyššej rade predložený návrh zákona „o vojenskej polícii“, ktorý definuje právny základ organizácie, jej úlohy a právomoci. Jeden z bodov v dokumente predpokladá vytvorenie „partizánskej siete“, ktorá bude […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ukrajina zavedie odmeny za informácie o mužoch vyhýbajúcim sa vojenskej službe a dezertéroch. Upozornila na to ukrajinská právnička Katerina Oniščenko v rozhovore pre TSN.

Podľa nej bol v Najvyššej rade predložený návrh zákona „o vojenskej polícii“, ktorý definuje právny základ organizácie, jej úlohy a právomoci. Jeden z bodov v dokumente predpokladá vytvorenie „partizánskej siete“, ktorá bude dôverne podávať správy o dezertéroch a mužoch vyhýbajúcim sa vojenskej službe.

„Článok 9 návrhu zákona o vojenskej polícii obsahuje nasledujúcu normu, na základe ktorej majú títo strážcovia zákona právo „spolupracovať s fyzickými osobami, a to aj na zmluvnom základe, … materiálne a morálne podporovať jednotlivcov, ktorí poskytujú pomoc pri prevencii, odhaľovaní a potláčaní trestných činov,“ povedala právnička.

Návrh zákona okrem toho počíta s rozšírením právomocí vojenskej polície, a to aj v „naliehavých prípadoch“, ktoré umožňujú vstup do obydlia alebo iných súkromných objektov.

/ news-front.su /

Príspevok Na Ukrajine idú zaviesť systém udávania za peniaze je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie