Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Ukrajine zahynulo podľa médií už viac než 50-tisíc ruských vojakov. Kremeľ informácie nepotvrdil

Počas konfliktu na Ukrajine zahynulo už vyše 50-tisíc príslušníkov ruskej armády. Uviedla to v stredu spravodajská televízia BBC s odvolaním sa na svojich redaktorov, nezávislý spravodajský web Mediazona a dobrovoľníkov. Informovala o tom agentúra AFP. Ruská služba BBC, Mediazona a dobrovoľníci vedú zoznam padlých vo vojne na Ukrajine, ktorý zostavujú z oficiálnych správ a médií. Okrem […]
Menej ako 1 min. min.

Počas konfliktu na Ukrajine zahynulo už vyše 50-tisíc príslušníkov ruskej armády. Uviedla to v stredu spravodajská televízia BBC s odvolaním sa na svojich redaktorov, nezávislý spravodajský web Mediazona a dobrovoľníkov. Informovala o tom agentúra AFP.

Ruská služba BBC, Mediazona a dobrovoľníci vedú zoznam padlých vo vojne na Ukrajine, ktorý zostavujú z oficiálnych správ a médií. Okrem toho používajú aj satelitné zábery z ruských cintorínov, aby dokázali odhadnúť počty nových hrobov.

Na základe toho zistili, že v druhom roku vojny na Ukrajine zomrelo vyše 27 300 ruských vojakov, čo je nárast o 25 percent v porovnaní s prvým rokom. Ich bilancia 50-tisíc padlých vojakov je osemkrát vyššia, než oficiálny počet padlých, ktorý Moskva uznala v septembri 2022.

Toto by sa nestalo, ak by Ukrajina mala dostatočnú vzdušnú obranu, reaguje Zelenskyj na útok na Černihiv

Ukrajina vo februári uviedla, že doposiaľ prišla o 31-tisíc vojakov. Aj tento počet, však bude v skutočnosti pravdepodobne oveľa vyšší, konštatuje AFP.

Rusko zaznamenávalo podľa BBC najvyššie straty vlani v januári, keď spustilo rozsiahly útok v Doneckej oblasti a potom o niekoľko mesiacov neskôr počas bojov o mesto Bachmut.

Kremeľ v reakcii na bilanciu BBC uviedol, že nezverejnil nijaké informácie o úmrtiach v armáde alebo počte obetí. Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova môže takéto informácie poskytnúť len ruské ministerstvo obrany. Peskov však uviedol, že vzhľadom na ruské zákony o štátnom tajomstve a šírení informácií o operácii na Ukrajine, je “úplne pochopiteľné”, že takéto informácie zverejňované nie sú.

Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil inváziu na Ukrajinu na svitaní 24. februára 2022.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie