Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Veternej ulici bola vytvorená dažďová záhrada

Naše mesto v plnej miere podporuje projekty zamerané na ochranu biodiverzity a zmiernenie dopadov klimatických zmien, ktoré čoraz výraznejšie pociťujeme. Preto buduje aj dažďové záhrady, ktoré pomáhajú zmierniť následky nárazových dažďov, udržiavať dažďovú vodu v pôde a tým dopĺňať zásoby podzemnej vody. Prvá dažďová záhrada v Šamoríne bola vytvorená dobrovoľníkmi v roku 2023. Na základe pozitívnych […]
Menej ako 1 min. min.

Naše mesto v plnej miere podporuje projekty zamerané na ochranu biodiverzity a zmiernenie dopadov klimatických zmien, ktoré čoraz výraznejšie pociťujeme. Preto buduje aj dažďové záhrady, ktoré pomáhajú zmierniť následky nárazových dažďov, udržiavať dažďovú vodu v pôde a tým dopĺňať zásoby podzemnej vody.

Prvá dažďová záhrada v Šamoríne bola vytvorená dobrovoľníkmi v roku 2023. Na základe pozitívnych skúseností získala Regionálna rozvojová agentúra od Nadácie VÚB ďalšie finančné prostriedky vo výške 6,9 tisíc eur na projektu „Dažďové záhrady v Šamoríne“.  Úsek Veternej ulice, ktorý bol vďaka podpore riešený, bol už dlhé roky problémový, voda po výdatných dažďoch tu stála na ceste a na chodníku.

Dažďová záhrada predstavuje prehĺbeninu, ktorá z pozemku zachytáva dažďovú vodu. Tá do nej steká zo striech budov, ako aj z chodníkov a parkovacích plôch. Povrch dažďovej záhrady je pokrytý rastlinnými spoločenstvami, ktorú zachytenú vodu zužitkujú, pôsobia esteticky a zároveň poskytujú domov a úkryt pre hmyz, motýle či vtáky.

Projekt bol realizovaný vďaka podpore Nadácie VÚB.










The post Na Veternej ulici bola vytvorená dažďová záhrada appeared first on Mesto Šamorín – Somorja Város.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie