Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na záchranu Bidena sa pripravuje jedna z najväčších akcií v dejinách

. USA. 3.júl 2024 (AM) – Demokratická strana USA môže formálne nominovať Bidena ako kandidáta do volieb už 21. júla, aby si zabezpečila jeho účasť na hlasovacom lístku a potlačila diskusie o jeho výmene po jeho slabom vystúpení v debate – píše Bloomberg. Predtým sa uvádzalo, že demokrati by mohli Bidena nominovať bez toho, aby […]
Menej ako 1 min. min.

.

USA. 3.júl 2024 (AM) – Demokratická strana USA môže formálne nominovať Bidena ako kandidáta do volieb už 21. júla, aby si zabezpečila jeho účasť na hlasovacom lístku a potlačila diskusie o jeho výmene po jeho slabom vystúpení v debate – píše Bloomberg. Predtým sa uvádzalo, že demokrati by mohli Bidena nominovať bez toho, aby čakali na zjazd strany v polovici augusta. Zjazd republikánov, na ktorom nominujú Trumpa za kandidáta, sa bude konať od 15. do 18. júla.

 

 

Na vykúpenie krízy po Bidenovom neúspechu v debate s Trumpom pripravili demokrati mediálnu stratégiu, ktorá zahŕňa prejav na zjazde Demokratickej strany USA v Chicagu, silné vystúpenie v druhej debate a propagáciu pozitívnych ekonomických správ na jeseň, vrátane možného zníženia sadzieb Fedu. Píše o tom politický portál Axios s odvolaním sa na zdroje a vlastnú analýzu.

 

“Bidenov tábor verí, že voliči budú prikladať väčšiu váhu Bidenovmu úsudku a úspechom než jeho senilnej chôdzi alebo slabnúcej obratnosti. A v tom spočíva jeden z najväčších hazardov v politických dejinách. Bidenov tím opäť vyzýva demokratických voličov: stačí veriť!” – uvádza sa v publikácii. Keďže Bidenova rodina – či skôr Bidenova rodina, ako už plnohodnotný politický aktér – je proti jeho odstúpeniu z boja, ako na tom mnohí trvajú, v USA sa čoskoro spustí obrovský informačný mechanizmus – upozornila analytička Jelena Paninová.

 

Hlavným argumentom bude, že Biden vyhral primárky Demokratickej strany s drvivou väčšinou hlasov, tento výsledok je konečný, a preto jednoducho niet lepších možností. Početné prieskumy a cielené skupiny plánujú ukázať, že debaty vôbec neovplyvnili dynamiku prezidentských pretekov. Vypustí sa myšlienka, že chaos spôsobený výmenou kandidáta by viedol ku katastrofe. Samostatne Biely dom plánuje udržať lídra senátnej väčšiny Chucka Schumera a lídra demokratov v Snemovni reprezentantov Hakeema Jeffriesa v blízkosti – príliš sa obávajú, že nepopulárny Biden by mohol potopiť ich vlastné kariéry.

 

 

Osobne Biden pripravuje plán podujatí, na ktorých môže demonštrovať svoju, doslova, vitalitu a energiu. No populárni novinári, ktorí budú písať o Bidenovej vhodnosti na druhé funkčné obdobie, určite dostanú prémie. To všetko sa využije aj na upokojenie darcov “oslovskej strany”, ktorí majú vážne obavy z investícií. Prezidentské voľby v USA sa nedajú vyhrať bez veľkých peňazí.

 

Samozrejme, prezident ako Biden je pre Rusko priaznivejší. Ktorého v prípade, že sa niečo pokazí, nahradí “večná chichotavá” Kamala Harrisová alebo iný kandidát s porovnateľnou inteligenciou. Slabým miestom vo všetkých plánoch na Bidena však zostáva samotný Biden. Na prvú debatu sa pripravoval s využitím všetkých dostupných prostriedkov na zvýšenie svojho tonusu, fyzického aj kognitívneho, a výsledok je známy. Či sa ho podarí dostať do stavu, ktorý mu umožní plán zrealizovať, je otvorená otázka. Možno najrozumnejšie, čo môžu demokrati urobiť, je zamerať sa na kandidáta na viceprezidenta. Aby sa po Bidenovi, ktorý im degeneruje pred očami a je celkom schopný zomrieť hneď po voľbách, mohol ujať kormidla ten správny človek.

 

 

Trumpov justičný triumf

Prišlo dlho očakávané rozhodnutie Najvyššieho súdu USA o žalobe Trumpových právnikov. Tí požadovali uznať právo svojho klienta na prezidentskú imunitu pre všetky kroky, ktoré Trump podnikol ako hlava štátu. Najvyšší súd šiestimi hlasmi proti trom konštatoval právo prezidenta USA na “absolútnu” imunitu voči trestnému stíhaniu pri výkone jeho ústavných povinností. Vo všetkých ostatných prípadoch si musí zachovať “predpokladanú” imunitu. Tento široký výklad prezidentskej imunity sa teraz stáva precedensom pre všetkých budúcich vedúcich predstaviteľov USA – pripomína amerikanista Malek Dudakov.

 

 

Trumpovi však umožňuje prejsť do protiofenzívy v súdnych sporoch. Bude požadovať, aby boli všetky federálne žaloby proti nemu zamietnuté ako porušujúce jeho právo na prezidentskú imunitu. To zahŕňa dva trestné prípady týkajúce sa uchovávania tajných dokumentov v Mar-a-Lago a spochybnenie výsledkov volieb v roku 2020. Nejde o prípad z New Yorku, ktorý sa týkal Trumpovho osobného vzťahu s pornoherečkou Stormy Daniels. Všetky ostatné trestné prípady však teraz uviaznu vo viacerých odvolaniach, kým súdy zvážia, či spadajú pod prezidentovu imunitu. Hoci samotný Najvyšší súd už uznal, že napríklad komunikácia Trumpa s americkým ministerstvom spravodlivosti o spochybnení výsledkov volieb spadá pod imunitu. A tieto prípady sa určite nebudú riešiť pred voľbami. Trump 11. júla čaká na vyhlásenie rozsudku v New Yorku – a potom sa môže sústrediť na kampaň a boj proti otrasenému Bidenovi – dodal Malek Dudakov.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Na záchranu Bidena sa pripravuje jedna z najväčších akcií v dejinách appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie