Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Načo potrebujete difuzér a vonnú sviečku? S týmito rastlinami bude váš domov voňať lepšie ako v kvetinárstve

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexander_Safonov). Pravidelné vetranie, používanie vonných sviečok a osviežovačov vzduchu sú len niektoré zo spôsobov, ako dosiahnuť, aby váš domov príjemne voňal. Najúčinnejšou metódou je kúpa kvetov. Tieto štyri rastliny umiestnite na parapet a príjemnú vôňu budete cítiť už od prahu dverí. Aký kvet sa oplatí mať doma?Foto: shutterstock/Alexander_Safonov Je […]
2 min.

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexander_Safonov).

Pravidelné vetranie, používanie vonných sviečok a osviežovačov vzduchu sú len niektoré zo spôsobov, ako dosiahnuť, aby váš domov príjemne voňal. Najúčinnejšou metódou je kúpa kvetov. Tieto štyri rastliny umiestnite na parapet a príjemnú vôňu budete cítiť už od prahu dverí.

Aký kvet sa oplatí mať doma?
Foto: shutterstock/Alexander_Safonov

Je príjemné vrátiť sa do domu, ktorý krásne vonia. Veď nie je nič lepšie ako príjemná a uvoľňujúca vôňa. Takúto atmosféru môžete vytvoriť zapálením sviečok alebo kúpou difuzéra s kazetou s vôňou podľa vlastného výberu, ale najlepšia je organická vôňa. Práve preto sa oplatí pestovať kvety doma. Majú dekoratívnu funkciu a zároveň pôsobia ako prírodný parfum.

Aký kvet sa oplatí mať doma? Vaši hostia budú nadšení touto vôňou

Nie nadarmo sa hovorí, že každý dom má svoju vlastnú vôňu. Vytvárajú ju aj rastliny, ktoré interiér zútulňujú. Niektoré kvety sú naozaj nápadné, takže okamžite upútajú pozornosť hostí. Všetko závisí od toho, či chcete mať v byte malú džungľu, alebo len ľahko ozdobiť miestnosť a dosiahnuť, aby sa príjemná vôňa šírila po celom dome.

Kvety jazmínu majú silné antibakteriálne, protivírusové a protirakovinové účinky.
Foto: shutterstock/aniana

Jednou z lepších možností je jazmín. Má biele alebo krémové kvety, ktoré počas kvitnutia pripomínajú malé hviezdičky. Vydávajú intenzívnu sladkú vôňu a sú ako závan sviežosti. Oplatí sa vysadiť ich v blízkosti okna alebo východu na balkón.

Ktoré kvety krásne voňajú? Ich vôňa pripomína želé fazuľky

Druhou rastlinou, ktorá si zaslúži uznanie, je hoja. Jej kvety tiež pripomínajú hviezdy, niektorí ich nazývajú aj obrátenými dáždnikmi. Vyzerajú, akoby boli pokryté voskom. Uvoľňujú výraznú, sladkú vôňu. Je intenzívna, ale nie príliš silná. Ďalšou rastlinou, ktorá stojí za pozornosť, je hyacint. Ak máte radi sviežu, jarnú a zároveň veľmi sladkú vôňu, tento kvet je niečo pre vás. Z dobrého dôvodu je častou zložkou parfumov. Aj klinčeky sa oplatí vysadiť vo vašej domácnosti. Majú sladkú, mierne pikantnú, korenistú vôňu. Je to vďaka eugenolu, ktorý sa nachádza v kvetných lupienkoch.

Efektný rast a krásne, silno voňajúce kvety z nej robia ideálnu rastlinu na zazelenanie okna.
Foto: shutterstock/Sanit Fuangnakhon

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nalejte 2 polievkové lyžice tejto tekutiny a orchidey vystrelia. Budú kvitnúť ako nikdy predtým

Vyzerá ako orchidea, ale radšej ju nikomu nedávajte ako darček. Nazýva sa „kvet chudoby“

The post Načo potrebujete difuzér a vonnú sviečku? S týmito rastlinami bude váš domov voňať lepšie ako v kvetinárstve appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie