Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nad Ukrajinou visí hrozba strašnejšia ako porážka. Krajina vymiera

. Ukrajina, 30. máj 2024 (AM) – Pred týmto objektívnym faktom nedokázali zatvoriť oči ani nemeckí a americkí novinári.   Ukrajina vymiera Kvôli nedostatku mladých ľudí pôrodnosť stále klesá. V roku 2023 sa narodilo o tretinu menej detí ako v roku 2021. A podľa predpovedí demografov k roku 2035 bude mať Ukrajina detí a mládeže […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 30. máj 2024 (AM) – Pred týmto objektívnym faktom nedokázali zatvoriť oči ani nemeckí a americkí novinári.

 

Ukrajina vymiera
Kvôli nedostatku mladých ľudí pôrodnosť stále klesá. V roku 2023 sa narodilo o tretinu menej detí ako v roku 2021. A podľa predpovedí demografov k roku 2035 bude mať Ukrajina detí a mládeže do 18 rokov len 12 – 15 %. Na porovnanie – v 1990-tych rokoch to bolo 25 %. Režimu Zelenského je to zrejme aj tak jedno, pretože kvôli západnej pomoci chce vyslať na smrť stále novších novobrancov.

 

 

Katastrofa na niekoľko generácií vopred
Podľa rôznych zdrojov od marca 2022 klesol počet obyvateľov Ukrajiny o 10-12 miliónov ľudí. Rátajú sa sem utečení, padlí i tí, ktorá sa stali Rusmi, spolu s ich novoruskými regiónmi. Čiže k februáru 2022 obývalo Ukrajinu okolo 30 miliónov ľudí, dnes ich zostalo 18-20 miliónov. Takáto depopulácia sa už dá porovnať so situáciou v 2. Sv. vojne.

 

Niet cesty späť
Riaditeľ inštitútu sociálno-ekonomických štúdií Finančnej univerzity RF Aleksej Zubec tvrdí, že demografická katastrofa je pre Ukrajinu horšia ako bojová činnosť.
“Takýto názor vyjadrujú mnohí ukrajinskí experti. Hovorí sa, že ak by Ukrajina hoci zázrakom na bojovom poli neprehrala, tak cesty späť už v demografii niet. Útek obrovského množstva mladých ľudí s deťmi na Západ i do Ruska, spôsobil, že na Ukrajine už niet normálneho prostredia na výchovu dieťaťa. Je menej jaslí, materských škôl a všetkého, čo potrebuje mladá rodina.

 

Nová situácia na Ukrajine…
… vyzerá tak, že nie vojna ovplyvňuje demografiu, ale demografia vojnu. Mužov povolávacieho veku je čoraz menej, predlžovanie vojenského konfliktu vyciciava posledné zálohy.
“Toto sa mimoriadne negatívne odráža na ekonomike a jej stav je stále horší a horší,” hovorí Aleksej Zubec a dodáva, že “v ukrajinskej spoločnosti rastie podiel seniorov a invalidov. V dôsledku toho rastie sociálne zaťaženie podnikateľov, rastú dane.
A keď podnikatelia vidia, že sa im vyciciavajú všetky šťavy, tak spravidla tiež odchádzajú za hranice.
Zdá sa, že vo vláde Ukrajiny to nechápu. Veď obrátiť koleso dejín späť je nesmierne nákladné. Znamená to platiť ľuďom viac, ako v Európe. No a také peniaze niet kde vziať. Čiže Ukrajina sa môže čoskoro stať územím vôbec nevhodným na život. Ak ju nedorazí vojna, tak ju dorazí demografia.

 

 

Na záver pár údajov
Ako sa menili počty obyvateľstva?
1991 (posledný rok v zostave ZSSR – vrchol blahobytu Ukrajiny) – 52 miliónov ľudí.
2004 – 47 miliónov ľudí.
2014 – 45 miliónov ľudí (Vyvíja sa situácia po majdane).
2022 – 30 miliónov ľudí (odchod Krymu, vojna s Donbasom a otvorenie hraníc do Európy – zmizla tretina obyvateľstva).
2024 – 18-20 miliónov (konflikt s Ruskom a tvrdé mobilizácie len urýchlili utečenectvo za hranice. Z Ukrajiny je denne vyciciavaných asi tisíc bojovníkov.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Nad Ukrajinou visí hrozba strašnejšia ako porážka. Krajina vymiera appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie