Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Naďov problém s odovzdaním stíhačiek MIG sa prehlbuje! Zaujímajú sa aj europoslanci

www.slovanskenoviny.sk/rss Zdalo sa, že problém odovzdania stíhačiek MIG a súčastí systémov protivzdušnej obrany KUB sa Hegerovej vláde podarí nadobro nechať zametené pod riadne hrubý koberec. Nevydalo a o tento podvod sa zrejme zaujímajú aj iní europoslanci, ako tí slovenskí. Aspoň tak na Facebooku tvrdí Milan Uhrík (hnutie Republika). Ešte niekedy v apríli minulého roku to vyzeralo, že minister […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Zdalo sa, že problém odovzdania stíhačiek MIG a súčastí systémov protivzdušnej obrany KUB sa Hegerovej vláde podarí nadobro nechať zametené pod riadne hrubý koberec. Nevydalo a o tento podvod sa zrejme zaujímajú aj iní europoslanci, ako tí slovenskí. Aspoň tak na Facebooku tvrdí Milan Uhrík (hnutie Republika).

Ešte niekedy v apríli minulého roku to vyzeralo, že minister obrany v demisii Jaroslav Naď disponuje analýzou, podľa ktorej bolo možné MIGy na Ukrajinu darovať. Pred pár dňami si analýzu z ministerstva obrany vyžiadal ombudsman Róbert Dobrovodský. Ministerstvo ňou však nedisponuje, čo ešte pred ním potvrdil štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher. Jeho rezortný šéf Robert Kaliňák (obaja Smer-SSD) hovorí o vlastizrade, no Naď si chybu nepriznáva. Polienko do ohňa najnovšie priložil aj Milan Uhrík.

Zaujímal sa aj ombudsman

„Ministerstvo mi nedávno oznámilo, že sa snažilo vyhovieť navrhnutému opatreniu a analýzu nájsť. Skonštatovalo však, že ministerstvo a ani jedna z jeho organizačných zložiek danou analýzou nedisponujú. Rovnako uviedlo, že analýza nie je ani zachytená v jeho databázach v žiadnej podobe,“ priblížil ombudsman Dobrovodský. Absenciu takejto analýzy potvrdila aj štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher (Smer-SSD). Ten pripomenul aj takt, že Ústava vláde v demisii vyslovene zakazuje robiť v zahraničnej politike zásadné kroky, akým odoslanie stíhačiek v hodnote cez 500 miliónov rozhodne je.

Vlastizradca

„Týmto spôsobom oslabiť ozbrojené sily v rozpore s ústavou sa v našom politickom slovníku ináč ako vlastizrada označiť nedá,“ vyhlásil minister obrany Kaliňák s tým, že Naď tento krok urobil proti vôli svojich vtedajších koaličných partnerov. Nehovoriac o tom, že vláda v demisii a bez dôvery parlamentu na podobné úkony týkajúce sa zahraničnej politiky podľa Ústavy nemá právo, na čo niektorí právnici upozorňovali už v tom čase, keď sa o darovaní MIGov diskutovalo. Navyše Naď klamal – tvrdil, že MIGy ešte sú na Slovensku v čase, keď už na našom území neboli.

Naď trvá na svojom – analýza bola spravená

Na ombudsmanovu informáciu reagovali aj česká, či ruská tlač a video zverejnil aj Jaroslav Naď (Demokrati).

Exminister obrany Jaroslav Naď však tvrdí, že analýzou na darovanie MIGov sa zaoberal aj vtedajší minister spravodlivosti Viliam Karas a stotožnilo sa s ňou aj ministerstvo zahraničia pod Káčerovým vedením.

„Tému riešili aj právne oddelenia kancelárie prezidenta a úradu vlády. Na základe toho urobila vláda rozhodnutie. Právne to bolo absolútne čisté,” povedal Naď vo videu a dodal, že ak by sa před podobnou otázkou ocitol znovu, opätovne by urobil podobné rozhodnutie. Odôvodnil to tým, že „MIGy zachraňujú životy a Slovensku majú byť preplatené z Európskeho mierového nástroja.“

„Rozumiem, že smeráci sa snažia nájsť čokoľvek, aby nás mohli súdiť a obžalovať, naťahovať, zavrieť. Nech sa páči, nech sa snažia, na toto už bolo jedno trestné oznámenie na MIGy a bolo zhodené zo stola,“ konštatuje Naď, ktorý radí ministerstvu obrany, aby riešilo problémy ozbrojených síl a nezaoberali sa vnútornými problémami.

Milan Uhrík sa vyjadril tiež

„O tom, že Naď odovzdal Migy Ukrajine nelegálne mi píšu už aj kolegovia z Bruselu. Dúfam, že vláda túto rabovačku vyšetrí a súd vinníkov potrestá,“napísal Milan Uhrík na Facebooku.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Naďov problém s odovzdaním stíhačiek MIG sa prehlbuje! Zaujímajú sa aj europoslanci je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie