Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nahradí sladkosti a pomôže vám schudnúť. Jedzte dve čajové lyžičky denne

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/inewsfoto). Zdravú diétu na chudnutie si spájame najmä s obetami. Aj keď sa na to, aby sme zhodili nadbytočné kilogramy, musíme vzdať niektorých produktov, ako sú nezdravé pochutiny a sladkosti, existuje niekoľko alternatív. Chutným a hlavne zdravým produktom, ktorý sa oplatí zaradiť do takejto stravy, je arašidové maslo. Je […]
Menej ako 1 min. min.

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/inewsfoto).

Zdravú diétu na chudnutie si spájame najmä s obetami. Aj keď sa na to, aby sme zhodili nadbytočné kilogramy, musíme vzdať niektorých produktov, ako sú nezdravé pochutiny a sladkosti, existuje niekoľko alternatív. Chutným a hlavne zdravým produktom, ktorý sa oplatí zaradiť do takejto stravy, je arašidové maslo.

Je arašidové maslo zdravé? Tu je dôvod, prečo by ste ho mali jesť.
Foto: shutterstock/inewsfoto

Dietológovia nepochybujú. Arašidové maslo znižuje hladinu glukózy v krvi

Arašidové maslo má neoceniteľné zdravotné výhody. Lekári to veľmi dobre vedia a pred pár rokmi zaradili do jedálnička nemocničných pacientov arašidy a arašidové maslo.

Toto riešenie bolo predstavené v roku 2020 a dokázané, že arašidové, kešu či mandľové maslá prispievajú k zníženiu hladiny glukózy v krvi po jedle.

Je arašidové maslo zdravé? Tu je dôvod, prečo by ste ho mali jesť

Arašidové maslo je bohatým zdrojom bielkovín a vlákniny, ktoré podporujú proces chudnutia tým, že vás udrží dlhšie sýty. V 100 g masla nájdeme:

597 kcal,

22,5 g bielkovín,

57 g tuku,

22 g sacharidov (vrátane 5 g vlákniny).

Napriek vysokému obsahu tuku môže byť toto maslo, ak sa konzumuje v malých množstvách, cennou súčasťou diéty na chudnutie. Viac ako polovicu tukov v tomto produkte tvorí kyselina olejová, mononenasýtená mastná kyselina. Podporuje činnosť kardiovaskulárneho systému, pomáha regulovať hladinu cholesterolu v krvi, znižuje vylučovanie žlčových kyselín.

Nezabúdajme tiež, že bielkoviny obsiahnuté v arašidovom masle zohrávajú kľúčovú úlohu v procese spaľovania tukov, pretože naše telo potrebuje viac energie na ich trávenie.

Arašidové maslo navyše obsahuje vitamíny skupiny B, ktoré podporujú fyzickú aktivitu zlepšením výkonnosti organizmu. Napríklad vitamín B3 alebo niacín pomáha produkovať hormóny zodpovedné za vývoj svalov.

Aké arašidové maslo si vybrať? Vyhnite sa týmto produktom ako mor

Maslo, ktoré jeme, však musí byť kvalitné. Bohužiaľ, veľa produktov nájdených v obchodoch obsahuje soľ, palmový olej a cukor. Je potrebné sa vyhnúť výrobkom s týmto zložením.

Najlepšie maslo je vyrobené zo 100 percent orechov. Môžu to byť arašidy, mandle alebo kešu.

American Diabetes Association odporúča dospelým až dve čajové lyžičky arašidového masla denne. Foto: Pixabay/Shutterbug75

Koľko arašidového masla by ste mali denne zjesť, aby ste schudli?

Pamätajte, že maslo z arašidov je vysokokalorický produkt, takže ho musíme konzumovať v miernom množstve. American Diabetes Association odporúča dospelým až dve čajové lyžičky arašidového masla denne. Môžeme ho natrieť na chlebíček alebo jednoducho pridať do jogurtu či ovsenej kaše.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento produkt nemôže chýbať v jedálničku seniorov. Zlepšuje pamäť a priaznivo pôsobí na myseľ

Tieto „fit“ produkty nie sú také zdravé, ako by sa mohlo zdať

The post Nahradí sladkosti a pomôže vám schudnúť. Jedzte dve čajové lyžičky denne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie