Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Náhradná výsadba zelene v Trstenej: Nová krása pre Sídlisko Mier

Základná umelecká škola (ZUŠ) na Brehu v meste Trstená čelila nepríjemnému problému spojenému s nevhodne vysadenými drevinami pred svojou budovou. Tieto stromy nespĺňali hygienickú vzdialenosť od stien budov, čo viedlo k vlhkosti muriva. Okrem toho ich rozmer spôsoboval nedostatok prirodzeného svetla v triedach, čo negatívne ovplyvňovalo podmienky pre vzdelávanie detí. V reakcii na túto situáciu […]
Menej ako 1 min. min.

Základná umelecká škola (ZUŠ) na Brehu v meste Trstená čelila nepríjemnému problému spojenému s nevhodne vysadenými drevinami pred svojou budovou.

Tieto stromy nespĺňali hygienickú vzdialenosť od stien budov, čo viedlo k vlhkosti muriva. Okrem toho ich rozmer spôsoboval nedostatok prirodzeného svetla v triedach, čo negatívne ovplyvňovalo podmienky pre vzdelávanie detí. V reakcii na túto situáciu mesto Trstená, spolu s riaditeľom školy, požiadalo o povolenie na výrub týchto drevín.

Slovenská legislatíva stanovuje povinnosť náhradnej výsadby pri každom výrube zelene. V snahe zachovať a chrániť zeleň, mesto Trstená sa rozhodlo náhradu za spílené dreviny vysadiť na sídlisku Mier. A tak 20 kusov rododendronov a 20 kusov hortenzií načúvali novým dňom popri cyklotrase.

Ako informuje mesto Trstená, táto iniciatíva nesie so sebou nielen povinnosť vyvážiť stratenú zeleň, ale aj príležitosť priniesť novú krásu a živosť do sídliska Mier. Rododendrony a hortenzie svojimi kvetmi a farebnou pestrosťou oživia prostredie a prinesú radosť a potešenie obyvateľom, ktorí budú mať možnosť pozorovať ich krásu a vôňu každý deň. Okrem toho, táto náhradná výsadba prinesie estetický prínos aj návštevníkom cyklotrasy, ktorí budú môcť oceniť novú zelenú výzdobu ich trasy.

Veríme, že táto iniciatíva bude úspešná nielen z hľadiska dodržiavania legislatívnych požiadaviek, ale aj z hľadiska prínosu pre miestnych obyvateľov a návštevníkov. Nech nová krása kvetov a zelene oživí prostredie sídliska Mier a cyklotrasy, prinášajúc radosť a pohodu všetkým, ktorí sa budú môcť tešiť z tohto nového zážitku.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie