Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najbohatšia britská rodina dostala štyri roky väzenia za vykorisťovanie služobníctva

Niekoľkoročné tresty väzenia dostali dnes od švajčiarskeho súdu členovia jednej z najbohatších rodín v krajine za to, že vykorisťovali svoje indické služobníctvo. Informuje o tom agentúra AFP, podľa ktorej rodina Hindujaovcov patrí k najvplyvnejším v Británii i Indii. Hlava rodiny, Prakash Hinduja, ktorý má aj švajčiarske občianstvo, a jeho manželka Kamal boli odsúdení na odňatie […]
Menej ako 1 min. min.

Niekoľkoročné tresty väzenia dostali dnes od švajčiarskeho súdu členovia jednej z najbohatších rodín v krajine za to, že vykorisťovali svoje indické služobníctvo. Informuje o tom agentúra AFP, podľa ktorej rodina Hindujaovcov patrí k najvplyvnejším v Británii i Indii.

Hlava rodiny, Prakash Hinduja, ktorý má aj švajčiarske občianstvo, a jeho manželka Kamal boli odsúdení na odňatie slobody vo výške štyri a pol roka, ich syn s nevestou dostali štvorročné tresty.

Všetkým pôvodne hrozilo ešte tvrdšie potrestanie, ale súd ich nakoniec nezistil vinnými z obchodu s ľuďmi.

Hindujaovým, ktorí podľa britských médií vlastnia majetok v hodnote asi 37 miliárd libier, patrí vila v obci Cologny v susedstve Ženevy, do ktorej podľa obžaloby dovážali slúžiacich z Indie, ktorým však zabavili cestovné pasy a z usadlosti im dovoľovali odchádzať len v obmedzenej miere.

Navyše, ako informoval portál BBC News, služobníctvo pracovalo aj 18 hodín denne za v prepočte iba sedem libier. Podľa prokuratúry tak rodina dávala viac za starostlivosť o svojho psa ako na platy personálu.

Rodina popierala, že by sa dopustila čohokoľvek nezákonného. Právnici Hindujaovcov, ktorí sa dnes na súd nedostavili, dali najavo, že sa odvolajú.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie