Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najbohatším človekom na svete už nie je Arnault. Predbehol ho svetoznámy miliardár

Jeff Bezos, šéf Amazonu, oficiálne predbehol Bernarda Arnaulta z luxusnej skupiny LVMH a stal sa najbohatším človekom na svete. Stalo sa tak po tom, čo Arnault prišiel o pozíciu pre reorganizáciu svojej firmy a následné problémy na akciovom trhu. Ako píše portál Euronews, správu potvrdil aj Bloomberg Billionaires Index, ktorý každý deň hodnotí bohatstvo najbohatších […]
Menej ako 1 min. min.

Jeff Bezos, šéf Amazonu, oficiálne predbehol Bernarda Arnaulta z luxusnej skupiny LVMH a stal sa najbohatším človekom na svete.

Stalo sa tak po tom, čo Arnault prišiel o pozíciu pre reorganizáciu svojej firmy a následné problémy na akciovom trhu. Ako píše portál Euronews, správu potvrdil aj Bloomberg Billionaires Index, ktorý každý deň hodnotí bohatstvo najbohatších ľudí.

Najbohatším človekom na svete je Bezos

Arnault, ktorého majetok sa odhaduje na 203 miliárd dolárov, zaostáva len o kúsok za Bezosom, ktorý má majetok 205 miliárd dolárov. Napriek veľkému úsiliu sa Arnaultovi nepodarilo udržať si svoju pozíciu. Dôvodom bol pokles hodnoty akcií LVMH, známej skupiny vlastniacej značky ako Dior, Givenchy a Guerlain.

Mal jednoducho smolu

Bernard Arnault mal v poslednom čase smolu aj preto, že sa rozhodol do správnej rady firmy zaradiť svoje deti. Situácia vyvolala kontroverzie a negatívne ovplyvnila hodnotu akcií jeho skupiny.

Len za posledný týždeň prišiel o 3,68 % hodnoty svojich akcií. Jeho bohatstvo sa od začiatku roka znížilo o takmer 4,4 miliardy dolárov.

Naopak, Jeff Bezos svoje bohatstvo zvýšil od začiatku roka o takmer 28 miliárd dolárov, čo mu pomohlo upevniť jeho pozíciu na vrchole rebríčka najbohatších.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

V topke sú ďalšie známe mená

Elon Musk, ktorý sa tiež dlhodobo pohybuje v TOP rebríčku, zažil pokles svojho majetku o viac ako 30 miliárd dolárov. Spôsobil to zostup cien akcií spoločnosti Tesla.

Ambiciózny projekt

Musk navyše najnovšie oznámil, že plánuje postaviť obrovský superpočítač. Tento projekt nazval „gigafactory of compute“. Cieľom je podporiť vývoj jeho nového startupu v oblasti umelej inteligencie – xAI.

Superpočítač by mal byť podľa informácií agentúry TASR spustený do jesene 2025. Musk tvrdí, že sa osobne postará o to, aby bol projekt dokončený načas.

Plánovaný superpočítač by mal byť aspoň štvornásobne väčší než súčasné najväčšie GPU klastry. Ako príklad môžeme uviesť klastry, ktoré používa spoločnosť Meta na trénovanie svojich AI modelov. Táto iniciatíva ukazuje, ako veľmi sa umelá inteligencia stala konkurenčným bojiskom medzi technologickými gigantmi.

Musk a jeho nový startup xAI sa snažia udržať krok s konkurentmi. Elon Musk, ktorý bol pôvodne spoluzakladateľom OpenAI, opustil organizáciu v roku 2018. Dôvodom bol jeho nesúhlas so ziskovým smerovaním, ktorým sa organizácia uberala pod vedením Sama Altmana.

V marci tohto roku podal Musk na OpenAI žalobu. Organizáciu obvinil z porušenia jej pôvodného neziskového zámeru a obmedzenia prístupu k výskumu AI.

V rebríčku nasledujú ďalší známi miliardári ako Mark Zuckerberg či Bill Gates. Zakladateľ Facebooku sa s majetkom 169 miliárd dolárov umiestnil na štvrtom mieste, zatiaľ čo Gates so 152 miliardami dolárov obsadil šieste miesto.

Prvou ženou v rebríčku je Françoise Bettencourt Meyers, dedička skupiny L’Oreal. Tá sa v decembri 2023 stala prvou ženou, ktorej majetok prekročil symbolickú hranicu 100 miliárd dolárov.

The post Najbohatším človekom na svete už nie je Arnault. Predbehol ho svetoznámy miliardár appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie