Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nájdete ich v každej krabici od topánok. Skrývajú v sebe užitočnú funkciu. Môžete ušetriť veľa

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/ajt). Zaujíma vás, na čo slúžia guľôčky v topánkach ukryté v malom vrecúšku? Je to silikagél, ktorý má dôležitú funkciu. Nie každý vie, že sa dá použiť aj v domácnosti. S jeho pomocou zabudnete na úporný problém. Zaujíma vás, na čo slúžia guľôčky v topánkach ukryté v malom vrecúšku? […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/ajt).

Zaujíma vás, na čo slúžia guľôčky v topánkach ukryté v malom vrecúšku? Je to silikagél, ktorý má dôležitú funkciu. Nie každý vie, že sa dá použiť aj v domácnosti. S jeho pomocou zabudnete na úporný problém.

Zaujíma vás, na čo slúžia guľôčky v topánkach ukryté v malom vrecúšku? Je to silikagél,
Foto: shutterstock.com/ajt

Keď si kúpite nové topánky alebo kabelku, v balení často nájdete malé vrecúško s miniatúrnymi guľôčkami. Tie nie sú ničím iným ako silikagélom, ktorý má vysušujúcu funkciu. Stručne povedané: chráni výrobky pred vlhkosťou, ktorá by ich mohla poškodiť. Mnoho ľudí ich vyhadzuje do koša, čo je škoda. Čo namiesto toho?

Čo môžete urobiť, aby ste zabránili prenikaniu vlhkosti do vášho domova? Dajte si pozor na tieto kroky

Nadmerná vlhkosť je problém, s ktorým sa môžeme stretnúť v mnohých domácnostiach. Vplýva na ňu nielen zlé vetranie alebo problémy s potrubím, ale aj bežné každodenné činnosti. Patrí k nim napríklad dlhé, horúce sprchovanie a kúpanie, varenie bez pokrievky a dokonca aj sušenie bielizne v miestnosti bez riadneho vetrania. To všetko znamená, že voda sa môže zhromažďovať na oknách, obkladačkách alebo stenách a nakoniec sa môže premeniť aj na pleseň alebo hubu. Okrem toho sa môže zelenina alebo chlieb rýchlejšie pokaziť. Ak ste si všimli podobný jav vo vašom byte, mali by ste rýchlo konať. Ako? Pomocou pohlcovača vlhkosti. Nemusíte minúť niekoľko tisíc na drahé zariadenie. Na začiatku vám postačia domáce prostriedky.

Domáci pohlcovač vlhkosti si vyrobíte z vrecúšok naplnených silikagélom. Umiestnite ich do skriniek so soľou
Foto: shutterstock.com/jakkrit pimpru

Ako si vyrobiť pohlcovač vlhkosti pre váš domov? Pomôžu malé vrecúška z topánok

Domáci pohlcovač vlhkosti si vyrobíte z vrecúšok naplnených silikagélom. Umiestnite ich do skriniek so soľou, cukrom alebo koreninami, do chlebníka alebo rozložte v kúpeľni a budú účinne zachytávať prebytočnú vodu. Chlieb zostane dlhšie čerstvý, soľ alebo múka sa prestanú lepiť a v kúpeľni zabudnete na šmuhy od vody na kachličkách. Týmto jednoduchým a prakticky bezplatným spôsobom prekonáte úporný problém nadmernej vlhkosti. Okrem toho môžete vrecúška rozsypať aj do šperkovnice a tá bude dlhšie vyzerať ako nová, bez nevzhľadných zvyškov. Samozrejme, oplatí sa ich ponechať aj v krabici od topánok. Zbavíte sa tak nepríjemného zápachu z nich.

Z čoho vyrobiť sušičku vzduchu? Nielen z gélu

Vrecká so silikagélom sú ideálne aj na použitie v aute. Ak máte problém so zahmlenými oknami, umiestnite 2-3 na palubnú dosku a problém rýchlo vyriešite. Na pohlcovanie vlhkosti môžete použiť aj soľ alebo kriedu. V prvom prípade ju jednoducho nasypte do misky alebo vložte do vrecka a umiestnite na miesta, kde sa hromadí voda. V druhom prípade zlepte niekoľko kúskov bielej kriedy a rozložte ich v kúpeľni alebo v kuchyni. Nezabudnite ju pravidelne vymieňať a voda sa prestane zhromažďovať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sa zbaviť vlhkosti v aute? Žiadne utierky, len obyčajné vrecko. Zachytí všetku vodu

Táto rastlina vysáva vlhkosť zo vzduchu ako vysávač. Postavte si ju na parapetu

The post Nájdete ich v každej krabici od topánok. Skrývajú v sebe užitočnú funkciu. Môžete ušetriť veľa appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie