Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najhoršie účesy pre ženy po 40-tke. Pridávajú roky

25.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kuznetsov Dmitriy). Peknej žene pristane všetko? Každá žena vie, že je to pravda len čiastočne. Častejšie však platí, že nesprávne oblečenie alebo nevhodný účes môžu zostarnúť. Najmä ak máte po štyridsiatke, mali by ste si nájsť účesy, v ktorých sa budete cítiť skvele a zároveň budete vyzerať krásne. Je […]
Menej ako 1 min. min.

25.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kuznetsov Dmitriy).

Peknej žene pristane všetko? Každá žena vie, že je to pravda len čiastočne. Častejšie však platí, že nesprávne oblečenie alebo nevhodný účes môžu zostarnúť. Najmä ak máte po štyridsiatke, mali by ste si nájsť účesy, v ktorých sa budete cítiť skvele a zároveň budete vyzerať krásne. Je to jednoduchšie, ako si myslíte, najmä s naším sprievodcom účesmi!

Akým účesom sa vyhnúť po 40-tke?
Foto: shutterstock/Kuznetsov Dmitriy

Akým účesom sa vyhnúť po 40-tke?

Príliš krátke vlasy

Krátke vlasy lákajú prísľubom pohodlia a jednoduchej a rýchlej starostlivosti. Bohužiaľ, nie každá žena vyzerá dobre s extrémne krátkymi vlasmi. Takéto strihy zvýrazňujú vrásky a linky v tvári. Je lepšie zvoliť si stredne dlhý strih, ktorý zjemní črty tváre a dodá vám mladistvý vzhľad.

Rovnomerná dĺžka

Rovnomerná dĺžka vlasov bez vrstiev alebo odstupňovania zvyčajne spôsobuje, že vlasy pôsobia ťažko a nemajú prirodzený pohyb. Takýto účes často preťažuje a dokonca pridáva roky. Je lepšie zvoliť strih s ľahkými vrstvami, ktoré do účesu vnesú pohyb a pocit objemu. To je dôležité najmä vtedy, ak máte od prírody jemné vlasy.

Dokonale rovné vlasy

Dokonale rovné vlasy, ktoré vyzerajú „vyžehlené“, sa môžu zdať módne, ale nemusia byť nevyhnutne vhodné pre dámy po štyridsiatke. Hladká línia vlasov často zvýrazňuje vrásky a linky v tvári. Účesy s jemnými vlnami alebo miernym zdvihnutím pri korienkoch dodajú objem a dokonca odpútajú pozornosť od vrások.

Príliš tmavé farby

Jednotná, veľmi tmavá farba vlasov pôsobí drsne a rozhodne vlasy starnú. Tmavé farby zvýrazňujú každý detail tváre vrátane vrások a škvŕn. Namiesto toho zvážte teplejšie odtiene alebo jemné melíry, ktoré dodajú tvári mladistvý vzhľad.

Jednotná, veľmi tmavá farba vlasov pôsobí drsne a rozhodne vlasy starnú.
Foto: shutterstock/Oleg Babkin

Príliš svetlé blond farby

Nielen tmavé vlasy, ale aj extrémne zosvetlené vlasy môžu žene po 40-tke znepríjemniť vzhľad. Tu však viac ako na veku záleží na odtieni vašej pleti. Ak máte svetlý tón pleti, odfarbené blond vlasy túto bledosť len zvýraznia. To zasa spôsobí, že budete vyzerať staršie, než v skutočnosti ste. Aby toho nebolo málo, niektoré ženy vyzerajú chorľavo alebo smutne, ale nemusí to tak byť – blond je vhodná bez ohľadu na váš vek, ale dôležitý je odtieň (teplý).

Nadmerné množstvo laku na vlasy a stylingu

Účesy, ktoré si vyžadujú veľa laku na vlasy a náročný styling, často vyzerajú neprirodzene a vytvárajú na hlave komickú helmu. Tuhé, takmer nepohyblivé vlasy vám pridávajú roky a pôsobia staromódne. V súčasnosti sú rozhodne viac v móde ľahké účesy, ktoré plávajú a padajú.

Pridávajú dlhé vlasy roky?

Pridávajú dlhé vlasy roky?
Foto: Pexels/KoolShooters

Dlhé vlasy sú zvyčajne krásne a elegantné, ale neklamme sa – v určitom veku môžu zostarnúť. Ženy po štyridsiatke môžu nosiť vlasy po plecia alebo lopatky, prípadne aj dlhšie, pokiaľ sú vlasy zdravé, silné, lesklé a pekne ostrihané. Vlasy, ktoré sú krepaté, lámavé, matné, hrubé alebo ťažké a tuhé, je lepšie ostrihať. Vlasy tak budú nielen vyzerať ľahšie, ale predovšetkým sa zlepší stav prameňov.

Aké účesy robia tvár staršou?

Ak nechcete vyzerať ako stará dáma, vynechajte pevne stiahnutý účes s uhladeným drdolom. Ten odhaľuje celú vašu tvár spolu so všetkými jej slabšími stránkami. Takto sa odhaľujú prirodzené zmeny pleti, ktoré sa vyskytujú u žien po 40-tke, t. j. poklesnuté viečka, vrásky, zmena farby.

Zbavte sa nemodernej hustej ofiny, ktorá padá cez oči. Takýto strih opticky zmenšuje tvár a narúša jej proporcie. Nechcete vyzerať unavene? Zvoľte si ofinu s ľahkými, jednoduchými prameňmi, ktoré sa tiahnu po oboch stranách tváre. Pôsobí ľahko, sviežo a mladistvo.

Aké účesy sú vhodné pre ženy po 40-tke?

Ak máte viac ako 40 rokov, vyberte si prirodzený účes.
Foto: shutterstock/Alones

Predtým, ako sa vyberiete ku kaderníkovi, poznajte najlepšie strihy pre ženy po 40-tke. Určite to budú vrstvené strihy, ktoré vlasom dodajú objem a pohyb. Vrstvy môžu zjemniť črty tváre a odpútať pozornosť od vrások. Tieto typy účesov sa ľahko upravujú a vyzerajú prirodzene. To isté platí pre jemné vlny, hoci tie si vyžadujú viac pozornosti (tvarovanie pomocou kefy alebo kulmy).

Túto sezónu je veľmi trendy aj bob, ale asymetrický. Vyberte si strih, ktorý jemne nadvihne vlasy pri korienkoch, aby pôsobili plnšie a zdravšie. A ak si okrem strihu plánujete vlasy aj zafarbiť, skvelou voľbou sú teplé hnedé, medové blond a lesklé melíry.

Bob s liftingom pri korienkoch je veľmi prospešný pre ženy po 40-tke. Zdvih dodá vlasom objem a vlasy budú vyzerať plnšie a zdravšie. Dĺžka po bradu alebo po plecia sa ukáže ako ideálna a veľmi pohodlná.

Naša rada? Ak máte viac ako 40 rokov, vyberte si prirodzený účes. Uvoľnené, ľahko upravené vlasy sú pre zrelé dámy najvýhodnejšie. Nadmerný styling a lak na vlasy vás môžu urobiť staršou, preto si zvoľte voľné, prirodzené vlny alebo jemný účes. Zaručujeme vám, že sa v nich budete cítiť skvele.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Módne účesy pre 60-tničky. Tieto účesy vám môžu ubrať až 10 rokov

Rozlúčte sa s dlhými vlasmi. Neexistuje lepší účes pre 50-tničku v okuliaroch. Uberá roky a zoštíhľuje tvár

The post Najhoršie účesy pre ženy po 40-tke. Pridávajú roky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie