Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najkrajšia krajina na svete bola zvolená. Prekonala silnú konkurenciu

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/hobbitontours). Mnohí z nás spoznali krásy Nového Zélandu vďaka filmu Petra Jacksona „Pán prsteňov“. Jeho nedotknutá krajina je silne zapamätateľná. Tak veľmi, že Nový Zéland bol vyhlásený za najkrajšiu krajinu na svete, pričom za sebou nechal Taliansko a Kanadu. Mnohí z nás spoznali krásy Nového Zélandu vďaka filmu Petra […]
Menej ako 1 min. min.

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/hobbitontours).

Mnohí z nás spoznali krásy Nového Zélandu vďaka filmu Petra Jacksona „Pán prsteňov“. Jeho nedotknutá krajina je silne zapamätateľná. Tak veľmi, že Nový Zéland bol vyhlásený za najkrajšiu krajinu na svete, pričom za sebou nechal Taliansko a Kanadu.

Mnohí z nás spoznali krásy Nového Zélandu vďaka filmu Petra Jacksona „Pán prsteňov“.
Foto: instagram.com/hobbitontours

Krajina, ktorá zvíťazila nad Talianskom. Nový Zéland najkrajší na svete

Nový Zéland sa umiestnil na čele zoznamu cestovateľskej platformy Rough Guides a o jeho pozícii rozhodli hlasy používateľov. Neuveriteľná scenéria, rozmanitosť krajiny – fjordy na jednej strane a dažďové pralesy na druhej; priestor na vzrušujúcu turistiku a pohostinnosť ľudí – to sú len niektoré z mnohých jeho kvalít, ktoré respondenti uviedli.

Každý si tu nájde niečo pre seba.“ – píšu recenzenti, ktorí spomínajú krásne Toskánsko, očarujúce Benátky, Florenciu a Rím alebo jedinečnú atmosféru Sicílie. Kanada sa v rebríčku umiestnila na treťom mieste pred očarujúcim Švajčiarskom a Francúzskom.

Medzi 20 najkrajších krajín sveta respondenti zaradili aj Spojené kráľovstvo, Nórsko, Austráliu, Grécko a Južnú Afriku. Svoje miesto v zozname si vyslúžili aj: Spojené štáty, Čile, Island, Argentína, Chorvátsko, India, Indonézia, Portugalsko, Slovinsko a Japonsko, ktoré celý zoznam uzatvára.

Nádherná krajina s výnimočnou prírodou

Nový Zéland ponúka desiatky jedinečných a pozoruhodných turistických destinácií, ktoré lákajú cestovateľov z celého sveta, od Ostrovného zálivu na ďalekom severe až po Queenstown na juhu.

Úchvatná krajina – hory, pláže, lesy, ľadovce a fjordy. To všetko vystihuje Nový Zéland, ktorý je pre mnohých synonymom Stredozeme z Pána prsteňov. Práve na Novom Zélande, v meste Matamata, sa totiž natáčali scény z Kraja pre dve filmové trilógie na motívy próz J. R. R. Tolkiena: „Pán prsteňov“ a „Hobit“.

Okrem fanúšikov Tolkiena Nový Zéland láka aj milovníkov prírody. Krajina bola dlhé roky izolovaná od kontaktu s ostatnými. To umožnilo, aby sa niektoré živočíchy a rastliny vyvinuli do fascinujúcich foriem, ako napríklad obrovské suchozemské slimáky a nelietavé vtáky vrátane slávneho kivi.

Vtáky sú vďaka svojmu charakteristickému hlasu najznámejším symbolom miestnej divokej prírody. Väčšina z nich sa vyskytuje len na Novom Zélande a sú to endemické druhy.

Táto krajina na okraji sveta, ktorú mnohí ľudia považujú za náročnú, je pozoruhodná, úchvatná a ohromujúca. Niet divu, že sa dostala na vrchol cestovateľského rebríčka.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Estónsko ponúka tento ostrov na predaj. Nezvyčajná aukcia. Dve eurá za meter štvorcový

Rebríček 100 najznečistenejších miest sveta je desivý. 83 miest sa nachádza v jednej krajine

The post Najkrajšia krajina na svete bola zvolená. Prekonala silnú konkurenciu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie