Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najlepší spôsob, ako udržať nízke účty za svetlo. Takto znížite svoje poplatky

V dobe rastúcich cien takmer všetkých služieb a médií sú informácie o tom, ako znížiť účty za bývanie, čoraz vyhľadávanejšie. S patentom, ktorý navrhujeme, budete môcť výrazne znížiť svoje poplatky za elektrinu. Účet za svetlo vás nemusí desiť. Ako znížiť účet za svetlo? Žiaľ, nezaobídete sa bez malej investície. V každom prípade najlepším spôsobom, ako […]
Menej ako 1 min. min.

V dobe rastúcich cien takmer všetkých služieb a médií sú informácie o tom, ako znížiť účty za bývanie, čoraz vyhľadávanejšie.

S patentom, ktorý navrhujeme, budete môcť výrazne znížiť svoje poplatky za elektrinu. Účet za svetlo vás nemusí desiť.

Ako znížiť účet za svetlo?

Žiaľ, nezaobídete sa bez malej investície. V každom prípade najlepším spôsobom, ako znížiť účet za svetlo, je výmena osvetlenia vo vašich domoch a bytoch.

Vymeňte štandardné žiarovky za energeticky úsporné LED osvetlenie a rozdiel pocítite okamžite. Keď už sme pri osvetlení, stojí za to dotknúť sa témy jeho efektívneho využívania.

Počas dňa je vhodné využívať prirodzené denné svetlo. Otvorte okná, vymaľujte obývačku na bielo a rýchlo uvidíte, aký svetlý môže byť váš byt.

Zmena návykov je nevyhnutná

Samozrejme, váš účet za svetlo bude oveľa nižší, ak zmeníte svoje návyky. Ak začnete rozumnejšie využívať elektrickú energiu vo vašej domácnosti.

Zabudnite na zaspávanie so zapnutým televízorom, nechávanie rozsvietených svetiel v celom dome, hoci používate len jednu miestnosť, alebo používanie vonkajšieho osvetlenia napájaného zo siete (namiesto toho používajte solárne osvetlenie alebo osvetlenie ovládané snímačmi). Stačí tak málo, aby bol účet za svetlo menej desivý.

Dbajte na kvalitu osvetlenia

Ak chcete znížiť účet za svetlo, bude potrebná starostlivosť o lampy. Aj tá najjasnejšia žiarovka bude vydávať minimálne svetlo, ak bude ukrytá v špinavom a navyše matnom tienidle.

Pozrite sa aj na to, či vaša elektrická inštalácia nepotrebuje modernizáciu alebo výmenu. Možno stojí za to zvážiť použitie moderných technológií pri vašej ďalšej väčšej rekonštrukcii?

Dnešné technológie umožňujú využívať svetlo stále efektívnejšie. Len si predstavte, aké pohodlie by bolo vstúpiť na tmavé schodisko, kde sa automaticky rozsvietia svetlá – ale čo keby takáto „hračka“ fungovala v celom dome? Nie je to len dizajnové riešenie, ale aj veľmi praktické, ktoré vám umožní výrazne znížiť spotrebu energie vo vašej domácnosti.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie