Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najlepšia grilovaná klobása. Ako ju pripraviť, aby chutila ako nikdy

Je grilovaná klobása tá najjednoduchšia vec na svete? Možno áno, ale len ak sa uspokojíte s nevýraznosťou. Dnes sa s vami chceme podeliť o niekoľko jednoduchých tipov, ktorých uplatnením sa grilovaná klobása stane nielen chutným občerstvením, ale aj kulinárskym umeleckým dielom. Grilovacia sezóna sa tento rok začala výnimočne skoro. No nie je možné nevyužiť nezvyčajne […]
Menej ako 1 min. min.

Je grilovaná klobása tá najjednoduchšia vec na svete? Možno áno, ale len ak sa uspokojíte s nevýraznosťou. Dnes sa s vami chceme podeliť o niekoľko jednoduchých tipov, ktorých uplatnením sa grilovaná klobása stane nielen chutným občerstvením, ale aj kulinárskym umeleckým dielom.

Grilovacia sezóna sa tento rok začala výnimočne skoro. No nie je možné nevyužiť nezvyčajne vysoké aprílové teploty. Len čo jarné slnko rozžiarilo trávniky, grily ukryté v pivniciach, podkroviach a na pozemkoch akoby dokonca volali a pripomínali nám svoju prítomnosť. A my sme k ich volaniu neboli hluchí.

A keď sa griluje, tak sa griluje aj klobása. Tento (zdanlivo!) najjednoduchší pokrm je povinnou výbavou každého nadšenca grilovania. Ale ako sa ukázalo, musíte o ňom niečo vedieť, aby bolo dokonale chutné. Čo presne máme na mysli? Všetko sme vám už vysvetlili.

Klobása na grilovanie. Ako si vybrať tú dokonalú?

Začnime tým, že sa poobzeráme po obchodoch a zistíme, akú klobásu na grilovanie by ste si rozhodne nemali kupovať. Patria sem trvanlivé klobásy, ktoré obsahujú nízky obsah vody. Hodené na gril rýchlo vyschnú a na akúkoľvek šťavnatosť môžeme zabudnúť. Podobný efekt bude mať aj grilovanie nadrobno nakrájaných klobás. Na jarnú dosku si teda vyberte polotrvanlivé alebo netrvanlivé klobásy a stredne hrubé alebo hrubé mleté klobásy. A samozrejme: s krátkym a jasným zložením.

Najlepšia grilovaná klobása

Klobásy, podobne ako iné druhy mäsa, by sa mali grilovať pri miernej teplote. Chrumkavý efekt spálenej kôrky je síce zaujímavý, ale stred sa vďaka nemu poriadne neprepečie. Oplatí sa tiež prehodnotiť korenie: prečo by malo byť len na bravčovú krkovičku? Potretie klobásy cesnakom alebo majoránkou sa môže ukázať ako hit. Musíte to jednoducho vyskúšať.

A ešte jedna vec. Krájať či nekrájať? Na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Niektorí tvrdia, že narezávanie zbaví grilovanú klobásu príliš veľa tuku. Iní sa domnievajú, že narezaním sa zabráni nechutnému praskaniu kôrky, ktoré v každom prípade spôsobí únik tuku. Tento návrh sa zdá byť rozumný. Ak sa rozhodnete pre narezávanie, malo by sa vykonávať rovnomerne, približne do hĺbky 1/3 mäsa. Veľa šťastia!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie