Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najlepšie hnojivo pre sadenice uhoriek pravdepodobne vyhadzujete do odprad. Rastliny budú silné a úroda bude veľká.

Mnoho záhradkárov je zvyknutých pestovať uhorky prostredníctvom  vlastných vypestovaných sadeníc. Aby ste dostali silné planty, 2-3 týždne pred očakávaným teplom by ste mali zasadiť semená uhoriek do malých pohárov. Táto metóda vám dá príležitosť začať si vychutnávať chrumkavé uhorky v predstihu. Aby mladé uhorky dobre rástli a vyvíjali sa, musíte ich pohnojiť aspoň raz počas […]
Menej ako 1 min. min.

Mnoho záhradkárov je zvyknutých pestovať uhorky prostredníctvom  vlastných vypestovaných sadeníc. Aby ste dostali silné planty, 2-3 týždne pred očakávaným teplom by ste mali zasadiť semená uhoriek do malých pohárov.

Táto metóda vám dá príležitosť začať si vychutnávať chrumkavé uhorky v predstihu. Aby mladé uhorky dobre rástli a vyvíjali sa, musíte ich pohnojiť aspoň raz počas obdobia rastu na okne.

Existuje jeden dobrý príkrm, ktorý uhorkám naozaj chutí, a je úplne prirodzený. Základom tohto hnojenia sú zemiakové šupky.

Pamätajte, že na zemiakové hnojivo najlepšie reagujú tieto rastliny: ríbezle, uhorky, cukety, tekvica, tekvica a kapusta. Šupky sa buď sušia, mrazia, alebo sa používajú čerstvé.

Vo všetkých variantoch sú v šupkách zachované prospešné látky. Tu je neúplný zoznam toho, čo je v šupke: draslík, zinok, fosfor, selén, železo, vápnik, meď, horčík, mangán a vitamíny: B1, C, B2, B5 a B9.

Všetka táto výživa prechádza do vody, keď sa vylúhuje vo vode, a potom pri zalievaní uhoriek pôdne mikroorganizmy rýchlo premieňajú látky na ľahko stráviteľné látky pre korene sadeníc.

Existuje niekoľko spôsobov prípravy nálevu, ale najosvedčenejší a najbezpečnejší sa robí nasledovne.

Približne 150-200 gramov mrazených alebo čerstvých zemiakových šupiek sa zaleje litrom vriacej vody na zničenie patogénnej mikroflóry, udržiava sa na teplom mieste dva dni, potom sa infúzia používa na zalievanie uhoriek (mimochodom, izbové rastliny a iné sadenice budú tiež veľmi spokojné so zalievaním zemiakovou vodou).

Pred zalievaním môžete nálev zriediť jedným litrom čistej vody. Každopádne s takýmto prirodzeným hnojením to len ťažko prepálite.

A ešte jeden rýchly recept na zemiakový doping: po uvarení zemiakov v šupke bez soli vývar sceďte a nechajte vychladnúť – toto je odmena pre vaše rastlinky. Táto voda zlepšuje pôdu a má priaznivý vplyv na sadenice uhoriek ako celku.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

The post Najlepšie hnojivo pre sadenice uhoriek pravdepodobne vyhadzujete do odprad. Rastliny budú silné a úroda bude veľká. appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie