Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najrýchlejšie spôsoby čistenia grilu. Buďte pripravení skôr, ako hostia zaklopú na dvere

05.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergei Telenkov). Oslava predĺženého víkendu sa nám stala krvou a na tento čas sa každý rok tešíme. Vtedy sa rozhodneme pozvať hostí na spoločnú grilovačku. Predtým, ako sa tak stane, je však potrebné zariadenie vyčistiť. Nižšie nájdete spôsoby, ako to urobiť čo najefektívnejšie. Ako efektívne vyčistiť gril a pripraviť […]
Menej ako 1 min. min.

05.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergei Telenkov).

Oslava predĺženého víkendu sa nám stala krvou a na tento čas sa každý rok tešíme. Vtedy sa rozhodneme pozvať hostí na spoločnú grilovačku. Predtým, ako sa tak stane, je však potrebné zariadenie vyčistiť. Nižšie nájdete spôsoby, ako to urobiť čo najefektívnejšie.

Ako efektívne vyčistiť gril a pripraviť ho na následné grilovanie?
Foto: shutterstock/Sergei Telenkov

Prvý máj je pre mnohých z nás momentom, na ktorý sa tešíme celú zimu. Práve začíname grilovaciu sezónu, pripravujeme sa na vonkajšie stretnutia s rodinou a priateľmi. Predtým, než sa pustíme do grilovania, sa však oplatí venovať nejaký čas vyčisteniu nášho grilu, ktorý zostáva po zime často zanedbaný. Ako efektívne vyčistiť gril a pripraviť ho na následné grilovanie? Tu sú niektoré domáce opravné prostriedky, ktoré vám môžu pomôcť.

Kuchynská soľ: Ide o jednoduchý, ale účinný spôsob čistenia roštu. Položte studený rošt na alobal a bohato posypte kuchynskou soľou. Potom vložte do predhriatej rúry a nechajte niekoľko minút, kým soľ nezačne hnednúť. Po vybratí stačí rošt utrieť a nečistoty by sa mali ľahko odstrániť.

Alobal: Ak nemáte po ruke čistiacu kefku, alobal môže byť vaším spojencom. Stlačte niekoľko listov alobalu a použite na utieranie roštu. Vďaka tejto šetrnej metóde ľahko odstránite nečistoty bez vynaloženia veľkej sily.

Jedlá sóda: Sóda bikarbóna je nenahraditeľnou pomôckou nielen v kuchyni, ale aj pri čistení grilu. Môžete ním odstrániť pripáleniny a nečistoty na rošte. Jednoducho zmiešajte niekoľko lyžičiek sódy bikarbóny s vodou a vytvorte pastu. Potom naneste pastu na rošt, nechajte niekoľko minút pôsobiť a potom ho utrite vodou a špongiou.

Výberom jedného z týchto jednoduchých domácich prostriedkov rýchlo dostanete svoj gril späť do skvelej formy a bude pripravený na vaše ďalšie grilovanie. Nezabudnite gril pravidelne čistiť, aby ste ho udržali v špičkovom stave počas celej sezóny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto môžete rýchlo marinovať mäso na gril. Bude chrumkavé a aromatické

Bravčová krkovička tvrdá ako podrážka a vláknitá? S pravidlom „1:10“ bude každá grilovačka úspešná

The post Najrýchlejšie spôsoby čistenia grilu. Buďte pripravení skôr, ako hostia zaklopú na dvere appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie