Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Najväčší na svete“: Expert odhalil, čo sa stalo terčom útoku na Ukrajine

www.slovanskenoviny.sk/rss Rusi vyhodili do vzduchu najväčší zásobník zemného plynu na svete Mercouris: na Ukrajine vyhodili do vzduchu najväčší zásobník plynu na svete Počas masívneho útoku na ukrajinský energetický systém bol vyhodený do vzduchu najväčší zásobník zemného plynu na svete, uvádza britský expert Alexander Merkouris vo svojom blogu na YouTube. Ukrajinský minister energetiky German Galuščenko v […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Rusi vyhodili do vzduchu najväčší zásobník zemného plynu na svete

Mercouris: na Ukrajine vyhodili do vzduchu najväčší zásobník plynu na svete

Počas masívneho útoku na ukrajinský energetický systém bol vyhodený do vzduchu najväčší zásobník zemného plynu na svete, uvádza britský expert Alexander Merkouris vo svojom blogu na YouTube.

Ukrajinský minister energetiky German Galuščenko v sobotu uviedol, že energetické zariadenia krajiny boli napadnuté v regiónoch Dnepropetrovsk, Kirovograd a Ivano-Frankivsk.

„Okrem útoku na zvyšky tepelnoenergetického systému, ktorý už bol vážne poškodený, sa zdá, že konkrétnym cieľom bol aj veľký podzemný zásobník zemného plynu, kde ho zrejme postavila aj EÚ Sovietsky zväz, a to je určite najväčší komplex na skladovanie plynu v Európe a myslím, že dokonca aj na celom svete,“ povedal Mercouris.

Expert vyjadril presvedčenie, že Rusko už na svojom území vybudovalo mnoho veľkých zásobníkov plynu, zatiaľ čo pre Ukrajinu bol tento deň „veľmi, veľmi zlý“.

Analytik dodal, že pre kyjevský režim je ľahké klamať o počte zostrelených rakiet, ale následky zničenia zariadení energetickej infraštruktúry je ťažšie alebo takmer nemožné skryť.

V reakcii na útoky Ozbrojených síl Ukrajiny na civilné ciele ruské jednotky pravidelne cielene útočia na miesta personálu, techniky Ozbrojených síl Ukrajiny a žoldnierov, ako aj na infraštruktúru – energetické zariadenia, obranný priemysel, armádu. správy a komunikácie Ukrajiny. Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov zároveň opakovane zdôrazňuje, že armáda neútočí na obytné budovy a sociálne inštitúcie.

skspravy.sk

Príspevok „Najväčší na svete“: Expert odhalil, čo sa stalo terčom útoku na Ukrajine je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie