Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najväčší slovenský pražiar kávy hlási zdražovanie. „Tovar do zásoby tiež nebudeme vedieť predať,“ varuje

Namiesto príjemne aromatického kávovníka sa poľnohospodári vo Vietname vrhli na smradľavé ovocie durian. Čoraz menšie výmery kávových polí v Ázii však negatívne vplývajú na cenu tejto plodiny po celom svete. Krajina, ktorá prežila na rozhraní 60. a 70. rokov minulého storočia brutálnu vojnu, je totiž jej druhým najväčším pestovateľom.  Pri odrode robusta je dokonca svetovým lídrom, a […]
Menej ako 1 min. min.

Namiesto príjemne aromatického kávovníka sa poľnohospodári vo Vietname vrhli na smradľavé ovocie durian. Čoraz menšie výmery kávových polí v Ázii však negatívne vplývajú na cenu tejto plodiny po celom svete. Krajina, ktorá prežila na rozhraní 60. a 70. rokov minulého storočia brutálnu vojnu, je totiž jej druhým najväčším pestovateľom. 

Pri odrode robusta je dokonca svetovým lídrom, a tak jej cena na svetových trhoch rastie. Jedna tona menej kvalitnej odrody tejto komodity sa predáva za takmer 4 200 dolárov, čo je absolútny vrchol. Od začiatku roka jej burzová hodnota narástla o takmer 40 percent, za posledných 12 mesiacov o viac ako polovicu. 

Ranný rituál Slovákov bude drahší

S…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie