Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najvyšší súd USA preskúma žalobu akcionárov spoločnosti Nvidia

Významným momentom v právnych dejinách sa stalo, keď Najvyšší súd USA oznámil, že preskúma žalobu akcionárov spoločnosti Nvidia. Tento krok môže mať zásadný vplyv na budúcnosť žalôb za cenné papiere a finančné podvody, a to nielen v rámci Spojených štátov, ale aj globálne. Žaloba, ktorá bola pôvodne podaná v Kalifornii, obviňuje spoločnosť Nvidia a jej […]
Menej ako 1 min. min.

Významným momentom v právnych dejinách sa stalo, keď Najvyšší súd USA oznámil, že preskúma žalobu akcionárov spoločnosti Nvidia. Tento krok môže mať zásadný vplyv na budúcnosť žalôb za cenné papiere a finančné podvody, a to nielen v rámci Spojených štátov, ale aj globálne.

Žaloba, ktorá bola pôvodne podaná v Kalifornii, obviňuje spoločnosť Nvidia a jej generálneho riaditeľa Jensena Huanga z toho, že zavádzali investorov tým, že skresľovali informácie o tržbách z činností súvisiacich s kryptomenami. Akcionári tvrdia, že spoločnosť urobila nepravdivé a zavádzajúce vyhlásenia o svojom monitorovaní trhov s kryptomenami a o vplyve poklesu dopytu po GPU medzi ťažiarmi na podnikanie spoločnosti.

Nvidia sa však bráni, argumentujúc, že žaloba neobsahuje dostatočnú špecifikáciu a že akcionári nemajú potrebné interné dokumenty spoločnosti, ktoré by dokázali, že predstavitelia vedeli, že robia zavádzajúce vyhlásenia.

Rozhodnutie Najvyššieho súdu preskúmať tento prípad môže potenciálne zmeniť pravidlá hry pre akcionárov, ktorí sa snažia podávať žaloby za cenné papiere a finančné podvody. Ak bude rozhodnutie súdu v prospech spoločnosti Nvidia, môže to spoločnostiam poskytnúť novú páku na rýchle zamietnutie takýchto žalôb a vyhnúť sa nákladom spojeným s plnohodnotnou obranou.

Tento prípad je len jedným z mnohých, ktoré sa objavili v posledných rokoch, keď sa spoločnosti stali terčom žalôb v súvislosti s kryptomenami a ich vplyvom na finančné trhy. V roku 2018 sa čipy Nvidia stali populárnymi pre ich použitie pri ťažbe kryptomien, čo viedlo k obvineniam zo strany akcionárov, že spoločnosť zľahčovala rozsah, v akom bol rast príjmov poháňaný nákupmi súvisiacimi s kryptomenami.

Výsledok tohto súdneho sporu bude pozorne sledovaný nielen akcionármi a investormi, ale aj právnymi odborníkmi a regulačnými orgánmi, pretože môže stanoviť precedens pre budúce prípady týkajúce sa finančnej transparentnosti a zodpovednosti spoločností.

Zdroj: Bloomberg Law

Príspevok Najvyšší súd USA preskúma žalobu akcionárov spoločnosti Nvidia je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie