Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Najzdravší druh kávy. Čo sa stane s vaším telom, ak ju budete piť každý deň?

Káva je považovaná za mimoriadne zdravý produkt – stačí ju konzumovať v primeranom množstve. Ale čo káva bez kofeínu? Ako sa ukazuje, tento špecifický druh nápoja nie je len hrou, ale silnou dávkou zdravia, ktorú sa oplatí užívať každý deň! Niekoľko šálok kávy denne podporuje činnosť mozgu, zlepšuje kardiovaskulárne funkcie a chráni pred mnohými chorobami […]
Menej ako 1 min. min.

Káva je považovaná za mimoriadne zdravý produkt – stačí ju konzumovať v primeranom množstve. Ale čo káva bez kofeínu? Ako sa ukazuje, tento špecifický druh nápoja nie je len hrou, ale silnou dávkou zdravia, ktorú sa oplatí užívať každý deň!

Niekoľko šálok kávy denne podporuje činnosť mozgu, zlepšuje kardiovaskulárne funkcie a chráni pred mnohými chorobami vrátane cukrovky a Parkinsonovej choroby. To znamená, že kofeínu obsiahnutého v čiernom nápoji – do určitej miery – sa netreba obávať. Otázka znie: čo potom s kávou bez kofeínu? Bude mať na náš organizmus rovnaký účinok ako bežná malá čierna káva? Všetko si vysvetlíme o chvíľu.

Káva bez kofeínu. Prekvapivé vlastnosti

Mohlo by sa zdať, že bezkofeínová káva je len formou zábavy pre ľudí, ktorí musia byť s kofeínom obzvlášť opatrní. Taká, ktorá nemá obzvlášť veľký zmysel a nepremieta sa do ničoho iného ako do chuťového pocitu. Nestimuluje, neprospieva mysli. No ľudia, ktorí si to myslia, by mohli byť prekvapení. Ukazuje sa totiž, že káva bez kofeínu je možno najzdravším druhom kávy. Prečo?

Káva bez kofeínu obsahuje obrovské množstvo antioxidantov

Nápoj stimuluje žalúdočnú motilitu, pričom nestimuluje toľko vylučovanie žalúdočnej kyseliny

Fenolové zlúčeniny (a nie kofeín, ako sa doteraz predpokladalo) zlepšujú činnosť pečeňových enzýmov

Chlorogénové kyseliny z kávy bez kofeínu znižujú hladinu cukru nalačno až o 5 %.

Podľa niektorých štúdií káva bez kofeínu znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení dokonca účinnejšie ako bežná káva.

Všetko nasvedčuje tomu, že každodenné pitie kávy bez kofeínu prispeje k prevencii chorôb a zlepší fungovanie organizmu na mnohých rôznych úrovniach rovnako – alebo dokonca viac – ako pitie bežnej kávy.

Kofeín v káve bez kofeínu

Možno vás bude zaujímať, že káva bez kofeínu v skutočnosti … obsahuje kofeín. Je to preto, že mechanizmus dekofeinizácie nie je dokonalý a pravdepodobne ani nikdy nebude. Európsky zákon však stanovuje, že takýto výrobok musí obsahovať najmenej 97 % tejto stimulujúcej látky. Vďaka týmto podmienkam je káva bez kofeínu bezpečným nápojom pre ľudí s hypertenziou, poruchami spánku alebo srdcovými vadami. A tiež zdravá – a pre každého!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie