Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nakladané uhorky, ktoré sú vnútri mäkké a duté? Vložte plátok do nádoby. Budú pekne chrumkať

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Melinda Nagy). Nakladané uhorky majú výrazne kyslú chuť, preto ich máme tak radi. Dokonale pripravené sú pevné a chrumkavé. Žiaľ, často sa stáva, že uhorky vyjdú mäkké a vo vnútri duté. Vieme, ako to napraviť. Nakladané uhorky, ktoré sú vnútri mäkké a duté? Foto: shutterstock.com/Melinda Nagy Nakladané uhorky sa […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Melinda Nagy).

Nakladané uhorky majú výrazne kyslú chuť, preto ich máme tak radi. Dokonale pripravené sú pevné a chrumkavé. Žiaľ, často sa stáva, že uhorky vyjdú mäkké a vo vnútri duté. Vieme, ako to napraviť.

Nakladané uhorky, ktoré sú vnútri mäkké a duté?
Foto: shutterstock.com/Melinda Nagy

Nakladané uhorky sa môžu pripravovať v sude, kameninovej nádobe alebo v pohári. Sú to vlastne uhorky s prísadami: stonkami a púčikmi kôpru, koreňmi chrenu a strúčikmi cesnaku zaliatymi vodou so soľou. Takýto výrobok si môžete ľahko kúpiť v každom supermarkete, ale je všeobecne známe, že domáce konzervy chutia najlepšie.

Najjednoduchší recept na nakladané uhorky. Držte sa pravidla jednej polievkovej lyžice

Nakladané uhorky sa vyrábajú mliečnym kvasením. Prírodné cukry sa pomocou kvasných baktérií premieňajú na kyselinu mliečnu. Celý proces prebieha v slanom náleve, vodnom roztoku kamennej soli. Ak sa o výrobu konzervy ešte len pokúšate, pripravte si tieto ingrediencie:

2 kg malých uhoriek,

2 hlavy cesnaku,

zväzok kôpru s púčikmi,

kúsok koreňa chrenu,

4 lyžice kamennej soli.

Nakladané uhorky sa môžu pripravovať v sude, kameninovej nádobe alebo v pohári.
Foto: shutterstock/New Africa

Z uvedených pomerov by ste mali získať štyri litrové poháre s uhorkami. Najlepšiu chuť dosiahnete, ak sa budete držať pravidla jednej polievkovej lyžice soli na liter vody. So soľou to radšej nepreháňajte, pretože keď uhorky strávia niekoľko týždňov vo veľmi slanej vode, ich chuť už nezachránite.

Ako pripraviť chrumkavé nakladané uhorky? Recept je naozaj triviálny

Poháre sparte vriacou vodou. Uhorky, kôpor a chren umyte pod tečúcou vodou. Koreň nakrájajte na malé kúsky a cesnakovú cibuľku rozdeľte na strúčiky. Na dno pohára vložte kôpor, cesnak a chren. Potom vložte uhorky vertikálne a pevne. Prevarte 2 l vody a pridajte do nej 4 polievkové lyžice kamennej soli. Miešajte, kým sa soľ nerozpustí, a vzniknutou zmesou zalejte obsah pohárov. Navrch položte jeden plátok spareného citróna. Vďaka tomu budú uhorky chrumkavé a pevné. Kyslé ovocie zabráni ich zmäknutiu. Nakoniec poháre uzavrite a odložte ich na tri týždne na chladné miesto.

Pre zachovanie chrumkavosti môžete vložiť do pohárov chrenové, dubové, viničové, malinové alebo čerešňové listy.
Foto: Pixabay/artellliii72

TIP! Do pohára s uhorkami môžete vhodiť aj chrenové, dubové, viničové, malinové alebo čerešňové listy. Zabránia rozpadu pektínu a umožnia, aby si uhorky zachovali svoju chrumkavosť. Vďaka tomu uhorky nezmäknú.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto metódu možno nepoznáte. Je jednoduchšia ako klasické zaváranie. Použite umývačku riadu

Na vrch položím dva plátky a zatočím. Trik na chutné chrumkavé nakladané uhorky

The post Nakladané uhorky, ktoré sú vnútri mäkké a duté? Vložte plátok do nádoby. Budú pekne chrumkať appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie