Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nakrájajte ho na plátky a položte k posteli. Už vás nebudú štípať komáre a budete pokojne spať

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Albina Gavrilovic). Večerné grilovanie s priateľmi sa môže zmeniť na boj s komármi. Tento krvilačný hmyz nám znepríjemňujú život. Môžu nás nájsť kdekoľvek, nielen vonku, ale aj doma. Každý rok sa teda snažíme zistiť, čoho sa komáre boja. Čoho sa komáre boja?Foto: shutterstock/Albina Gavrilovic Komáre sú našou skutočnou letnou […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Albina Gavrilovic).

Večerné grilovanie s priateľmi sa môže zmeniť na boj s komármi. Tento krvilačný hmyz nám znepríjemňujú život. Môžu nás nájsť kdekoľvek, nielen vonku, ale aj doma. Každý rok sa teda snažíme zistiť, čoho sa komáre boja.

Čoho sa komáre boja?
Foto: shutterstock/Albina Gavrilovic

Komáre sú našou skutočnou letnou nepríjemnosťou. Nielenže nám prekážajú pri vonkajších aktivitách, ale môžu prenášať aj choroby. Radosť z večernej prechádzky je v okamihu preč, keď po uštipnutí zostanú na pokožke svrbiace pľuzgiere. Hoci je trh presýtený silnými chemickými repelentmi proti komárom, v boji proti hmyzu sa oplatí používať prírodné, domáce prostriedky.

Čoho sa komáre boja? Ukázalo sa, že veľa vecí

Existuje veľmi jednoduchý spôsob, ako ochrániť náš domov pred inváziou armády tohto malého hmyzu. Skvelým spôsobom je inštalácia sietí proti komárom. Jednorazová investícia do dôstojnej ochrany okien vydrží roky. Komáre nemajú radi veľa vôní, preto sa oplatí vyrobiť si doma aromatické sójové sviečky. Aby fungovali ako repelent, pridajte do vosku esenciálne oleje z muškátov, klinčekov alebo citrónového eukalyptu. Keď takúto sviečku zapálite, nielenže sa celý dom zahalí do krásnej vône, ale stane sa aj prirodzenou bariérou pre komáre. Aby vám komáre počas spánku nebzučali nad ušami, jednoducho si vedľa postele položte čerstvo nakrájané plátky citróna.

Čo komáre nemajú radi? Vyrobte si domáci sprej s esenciálnymi olejmi

Ak si chcete vyrobiť domáci sprej, najprv sa zásobte esenciálnymi olejmi s citrónom, levanduľou, eukalyptom a tea tree. Tie sa dajú ľahko kúpiť v obchodoch s bylinkami alebo na internete. Užitočné sú aj fľaštičky s rozprašovačom a destilovaná voda. Spôsob výroby domáceho repelentu proti komárom je veľmi jednoduchý.

Nastriekajte ho na telo a oblečenie, pričom sa vyhnite oblasti okolo úst a očí.
Foto: shutterstock/Gaston Cerliani

Stačí odmerať 15 kvapiek esenciálnych olejov (10 v prípade čajového oleja) do fľaše s rozprašovačom a pridať 250 ml destilovanej vody. Dobre pretrepte a sprej proti komárom je pripravený. Nastriekajte ho na telo a oblečenie, pričom sa vyhnite oblasti okolo úst a očí. Keď vás komár uštipne, potrite si miesto čerstvým gélom z listov aloe vera alebo kockou ľadu. Zmierni to svrbenie a zníži opuch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Namažte okenný rám a do bytu nebudú lietať komáre. Tento trik vám zabezpečí pokojnú noc

Nielen levanduľa odpudzuje komáre. Táto bežná rastlina pôsobí aj na kliešte

The post Nakrájajte ho na plátky a položte k posteli. Už vás nebudú štípať komáre a budete pokojne spať appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie