Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nakrájajte na kúsky a zahrabte pod paradajky. Takú početnú a veľkú úrodu ani nezozbierate

12.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Katya_Ershova). Aký je najlepší spôsob hnojenia paradajok? Samozrejme, efektívnym spôsobom je využitie kompostu, no nie každý má k nemu prístup. Navrhujeme najjednoduchší spôsob starostlivosti a hnojenia rajčiakov domácim hnojivom, ktoré funguje rovnako efektívne ako kompost. Ako hnojiť paradajky? Všetko, čo potrebujete, je banánová šupka.Foto: Pixabay/Katya_Ershova Druhá polovica mája je […]
Menej ako 1 min. min.

12.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Katya_Ershova).

Aký je najlepší spôsob hnojenia paradajok? Samozrejme, efektívnym spôsobom je využitie kompostu, no nie každý má k nemu prístup. Navrhujeme najjednoduchší spôsob starostlivosti a hnojenia rajčiakov domácim hnojivom, ktoré funguje rovnako efektívne ako kompost.

Ako hnojiť paradajky? Všetko, čo potrebujete, je banánová šupka.
Foto: Pixabay/Katya_Ershova

Druhá polovica mája je čas na presádzanie sadeníc paradajok do zeme. V tejto fáze je najdôležitejšie hnojiť a sledovať rast rastlín. Na ich opätovné zasiatie zo semien je už dosť neskoro, pretože nestihnú vyrásť dostatočne veľké na to, aby vyprodukovali uspokojivú úrodu.

Ak sa nám však podarilo pripraviť sadenice v dostatočnom predstihu na siatie, treba sa o ne špeciálne starať. Ukážeme vám, ako to urobiť najlacnejším, domácim spôsobom.

Kedy hnojiť sadenice paradajok? Nepremeškajte tento dátum

Záhradkári odporúčajú prihnojovať sadenice 14 dní po ich premiestnení do väčších kvetináčov. Ak bývame v meste, prístup ku kompostu je oveľa ťažší. Našťastie existuje iný spôsob, ktorý vám tiež umožní získať sviežu a zdravú úrodu. Je to… banánová šupka. Ukazuje sa, že sa dá úspešne použiť ako ekologické hnojivo pre sadenice. Ako vytvoriť hnojivo z banánovej šupky?

Ako hnojiť paradajky? Všetko, čo potrebujete, je banánová šupka.
Foto: Pixabay/andriish22

Ako hnojiť paradajky? Všetko, čo potrebujete, je banánová šupka

Existujú tri spôsoby, ako si sami pripraviť organické hnojivo z banánových šupiek:

„Čerstvá“ metóda: šupku dôkladne opláchnite, nakrájajte na malé kúsky a potom zahrabte do pôdy, do ktorej sa budú neskôr sadiť paradajky. Tento proces by sa mal vykonať 10-14 dní pred presadením sadeníc. Šupka počas tejto doby uvoľní do pôdy potrebné živiny.

„Sušený“ spôsob: Banánovú šupku dôkladne umyte a nakrájajte na malé kúsky. Potom vysušte a rozdrvte na prach v mlynčeku alebo akomkoľvek vybranom elektronickom zariadení určenom na tento účel. Na jednu nádobu so sadenicou postačia 1-2 čajové lyžičky sypkého hnojiva. Jemne spojte so zeminou, aby sa minerály dostali ku koreňom. Ošetrenie vykonajte raz za 30 dní.

„Mokrá“ metóda: Umytú banánovú šupku vložte do sklenenej nádoby s objemom 1 liter a zalejte vriacou vodou. Keď voda úplne vychladne, zalejte ňou sadenice.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Aký piesok na „brúsenie“ trávnika? Existuje len jedna odpoveď. Trávnik bude sýto zelený

Táto infúzia ochráni paradajky pred škodcami. Pre zdravé ovocie pravidelne zalievajte

The post Nakrájajte na kúsky a zahrabte pod paradajky. Takú početnú a veľkú úrodu ani nezozbierate appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie