Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nakrájajte na kúsky a zalejte vodou. Po tomto „nápoji“ tuje vystrelia a budú zelené ako nikdy

30.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Tuje sú rastliny, ktoré možno nájsť v mnohých slovenských záhradách. Najčastejšie sa vysádzajú ako živé ploty, pretože dobre chránia pred zvedavými pohľadmi susedov. Nie každý však vie, že stojí za to im pomáhať rásť. Aké hnojivo mám použiť na tuje, aby boli husté a zelené? Ako si […]
Menej ako 1 min. min.

30.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).

Tuje sú rastliny, ktoré možno nájsť v mnohých slovenských záhradách. Najčastejšie sa vysádzajú ako živé ploty, pretože dobre chránia pred zvedavými pohľadmi susedov. Nie každý však vie, že stojí za to im pomáhať rásť. Aké hnojivo mám použiť na tuje, aby boli husté a zelené?

Ako si vyrobiť domáce hnojivo na tuje?
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

Tuje, tiež známe ako arborvitaes, prirodzene rastú v Severnej Amerike a Ázii, ale na Slovensku sú skvelé ako záhradné rastliny. Dobre znášajú nižšie teploty a nie sú náročné na pestovanie, no aby sa zazelenali a nezhnedli, oplatí sa použiť domáce hnojivo na tuje. Ako ho pripraviť? Ukazuje sa, že je to veľmi jednoduché.

Aké je najlepšie hnojivo pre tuje? Tieto dve zložky sú neoceniteľné. Rastliny rýchlo vystrelia a zozelenajú

Tuje najlepšie porastie na slnečnom alebo polotienistom stanovišti. V tieni bez prístupu slnka sa im nedarí, preto sa pred ich vysadením oplatí dobre zvážiť umiestnenie, inak rýchlo začnú vädnúť a hnednúť. Ideálna pôda bude úrodná, bohatá na živiny a vlhká.

Aké hnojivo pre tuje je najlepšie? Žihľavová kaša je skvelá pre starostlivosť o stromovité. Kilogram nakrájanej žihľavy stačí zaliať 10 litrami vody a nechať asi 10 dní kvasiť. Keď na povrchu nie je žiadna pena, znamená to, že zmes je hotová. Predtým, ako ňou však zalejete tuje, rozrieďte hnojivo s vodou v pomere 1:10.

Tuje, tiež známe ako arborvitaes, prirodzene rastú v Severnej Amerike a Ázii, ale na Slovensku sú skvelé ako záhradné rastliny.
Foto: shutterstock/Dmitrii Pridannikov

Ako si vyrobiť domáce hnojivo na tuje? Za tento odvar nič nedáte. Namiesto toho, aby ste ho vyliali do drezu, zalejte svoje rastliny

Ak chcete tuje vyživiť, budete potrebovať aj nesolenú vodu po uvarení zeleniny. Pôsobí originálne, no obsahuje množstvo cenných živín, ako je železo, fosfor, vápnik a množstvo vitamínov. Voda po uvarení zemiakov, karfiolu, mrkvy, cvikly a zeleru funguje najlepšie. Podporí vývoj rastlín a prinúti ich pestovať nové výhonky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Smreky žltnú a strácajú ihličie? Nie je to suchom, môže za to tento nebezpečný škodca

Základné ošetrenie na posilnenie tují vo vašej záhrade. Vykonajte ho v júni

The post Nakrájajte na kúsky a zalejte vodou. Po tomto „nápoji“ tuje vystrelia a budú zelené ako nikdy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie