Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nakrájala som a zmiešala s týmito prísadami. Tieto fašírky vyšli lepšie ako klasické

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva). Ako vieme, fašírky sú naším obľúbeným jedlom k večeri. V závislosti od domácnosti sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a každý hostiteľ má svoj vlastný jedinečný recept na túto pochúťku. Najčastejšie pripravujeme fašírky z mletého mäsa, ale spoznanie tohto receptu úplne zmení váš názor. Odteraz ich […]
Menej ako 1 min. min.

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva).

Ako vieme, fašírky sú naším obľúbeným jedlom k večeri. V závislosti od domácnosti sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a každý hostiteľ má svoj vlastný jedinečný recept na túto pochúťku. Najčastejšie pripravujeme fašírky z mletého mäsa, ale spoznanie tohto receptu úplne zmení váš názor. Odteraz ich budete pripravovať najčastejšie a nemajú v sebe ani gram mäsa.

Tieto fašírky chutia lepšie, ako klasické.
Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva

Najčastejšie fašírky robíme práve z bravčového, kuracieho alebo morčacieho mäsa. Tie sa nám zdajú byť najchutnejšie, ale ukazuje sa, že existuje úplne niečo, čo ich prekonáva. Keď som tento recept videla prvýkrát, nemyslela som si, že mojich blízkych tak osloví. Teraz ho robím väčšinou a niekedy zabúdam, že existuje aj klasická verzia.

Fašírky uvedené v tomto článku sú vyrobené výlučne zo zeleniny. Ich hlavnou zložkou je uvarený a rozdrvený a karfiol, ktorý sa kombinuje s cibuľou, petržlenovou vňaťou, kôprom, cesnakom a ďalšími prísadami. Z pripravenej zmesi sa vytvoria úhľadné malé guľky, ktoré sa smažia do zlatista, podobne ako fašírky. Výborne chutia s novými zemiakmi a šalátom.

Recept na karfiolové fašírky

Hlavnou ingredienciou fašírok je rozdrvený karfiol, ktorý sa kombinuje s cibuľou, petržlenovou vňaťou, kôprom, cesnakom a ďalšími prísadami.
Foto: shutterstock/MedeeaNegutescu

Ingrediencie:

hlávka veľkého karfiolu,

2 vajcia,

2 PL pšeničnej múky,

stredne veľká cibuľa,

PL petržlenovej vňate,

lyžica kôpru,

3 strúčiky cesnaku,

1 šálka strúhanky,

olej na smaženie,

soľ,

korenie.

Spôsob prípravy:

Karfiol rozdeľte na menšie ružičky a dôkladne ich opláchnite. Celý ho vložte do hrnca naplneného osolenou vodou. Postavte na stredný oheň a varte od varu približne 10 minút. Po uplynutí tejto doby zeleninu sceďte a nechajte vychladnúť.

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Petržlenovú vňať a kôpor opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.

Vychladnutý karfiol vložte do väčšej misy a rozmixujte ho mixérom. Ak ho nemáte, môžete ho len veľmi jemne nakrájať. Do tejto zeleniny rozbijeme vajcia a pridáme múku. Prihoďte aj petržlen, kôpor, cibuľu a cesnak. Zmes podľa potreby dochuťte soľou a korením. Dôkladne rozmixujte, kým nebude hladký a jednoliaty.

V hlbokom tanieri rozsypte strúhanku. Zo vzniknutej zmesi vytvarujte rezne v tvare mletého mäsa. Každý kúsok obalte v strúhanke.

Na panvici rozohrejte malé množstvo oleja. Keď je tuk dostatočne horúci, položte naň vytvarované kotlety. Smažte z oboch strán dozlatista.

Keď sú hotové, položte ich na tanier vystlaný papierovou utierkou. Podávajte s obľúbenými prílohami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Oui! Táto francúzska špecialita sa príjemne rozplýva na jazyku. Je tak dobrá, že u la la

Vynikajúce a jemné rebierka z rúry. Kľúčom k úspechu je správna marináda

The post Nakrájala som a zmiešala s týmito prísadami. Tieto fašírky vyšli lepšie ako klasické appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie