Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nakupujete zásoby a potom si nahrejete večeru na pare? Zle rozmrazujete mäso a strácate jeho kvalitu

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael). Mnohí z nás sú majstrami v nakupovaní do zásoby. Všadeprítomné akcie môžu byť dokonale lákavé, a keďže aj tak niečo nonstop jeme, prečo nenakúpiť lacnejšie? Nie je to zlé, v skutočnosti je to výborná úspora, ale oplatí sa naučiť mäso dobre rozmraziť, aby nestratilo na kvalite. Mnohí […]
Menej ako 1 min. min.

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael).

Mnohí z nás sú majstrami v nakupovaní do zásoby. Všadeprítomné akcie môžu byť dokonale lákavé, a keďže aj tak niečo nonstop jeme, prečo nenakúpiť lacnejšie? Nie je to zlé, v skutočnosti je to výborná úspora, ale oplatí sa naučiť mäso dobre rozmraziť, aby nestratilo na kvalite.

Mnohí z nás sú majstrami v nakupovaní do zásoby. Všadeprítomné akcie môžu byť dokonale lákavé, a keďže aj tak niečo nonstop jeme,
Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael

Ako rýchlo rozmraziť mäso? Keď sa nám nepodarí vybrať mäso z mrazničky dostatočne skoro, prepadáme panike a hľadáme rýchly spôsob. Tie nás však môžu dostať do problémov. Preto sa oplatí staviť na jeden konkrétny, ale účinný a bezpečný spôsob. Existujú aj iné, ale tie si vyžadujú, aby sme mali určité vybavenie. A nie každý ich má.

Ako rozmrazujete mäso? Týmto spôsobom sa nemusíte obávať o svoje zdravie

Mrazenie mäsa je skvelý nápad, ktorý často šetrí peniaze, ale tiež zabraňuje plytvaniu potravinami. Musíte však vedieť, ako mäso správne rozmrazovať. A mnohí z nás to robia zle. Donedávna som zvykol mäso ráno vybrať, položiť ho na pult a popoludní z neho pripraviť večeru. Teraz už viem, že je to veľká chyba a mohol som svoju rodinu vystaviť žalúdočným problémom. Už to nebudem robiť.

Správny spôsob rozmrazovania mäsa je rozmrazovať ho v chladničke. Takto sa pomaly zohreje a v mäse nezačnú prebiehať hnilobné procesy. Potraviny budú preto pre nás úplne bezpečné. Nezmení sa ani chuť mäsa. Budete tak môcť bez obáv pripravovať svoje obľúbené jedlá.

Správny spôsob rozmrazovania mäsa je rozmrazovať ho v chladničke. Takto sa pomaly zohreje a v mäse nezačnú prebiehať hnilobné procesy.
Foto: shutterstock.com/welcomeinside

Je možné rozmrazovať mäso vo vode? To je tiež dobrý spôsob

Mäso je možné rozmrazovať aj vo vode, ale je dôležité, aby ste ho nevkladali priamo do vody. Tesne uzavretú nádobu alebo vrecko na zips s mäsom treba vložiť do studenej vody a počas rozmrazovania ho niekoľkokrát vymeniť približne každú polhodinu. Mäso sa môže rozmrazovať aj v mikrovlnnej rúre alebo vo fritéze, ak majú naše spotrebiče túto možnosť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môže sa mrazené mäso pokaziť? Vyhnite sa jednej chybe a vydrží vám celé mesiace

Ako dlho môže mleté mäso ležať v mrazničke? Kratšie ako v kuse. Po tomto čase je lepšie ho vyhodiť

The post Nakupujete zásoby a potom si nahrejete večeru na pare? Zle rozmrazujete mäso a strácate jeho kvalitu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie