Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte do fľaše a vložte do mrazničky. Geniálne, jednoduché a v horúcom počasí na nezaplatenie

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alter-ego). Hydratácia počas horúčav je nevyhnutná a každý z nás by mal vypiť minimálne 2 litre vody denne. V lete častejšie siahame po studených nápojoch, ktoré nás osviežia. Ako si môžete rýchlo ochladiť vodu vo fľaši? Ako si môžete rýchlo ochladiť vodu vo fľaši?Foto: shutterstock/Alter-ego Keď sa na nás […]
Menej ako 1 min. min.

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alter-ego).

Hydratácia počas horúčav je nevyhnutná a každý z nás by mal vypiť minimálne 2 litre vody denne. V lete častejšie siahame po studených nápojoch, ktoré nás osviežia. Ako si môžete rýchlo ochladiť vodu vo fľaši?

Ako si môžete rýchlo ochladiť vodu vo fľaši?
Foto: shutterstock/Alter-ego

Keď sa na nás valia horúčavy, veľmi často siahame po chladených nápojoch. Vtedy si myslíme, že nič iné neuhasí náš smäd. Bežíme do chladničky po studenú vodu a často zistíme, že ju tam nik predtým nedal. Ukazuje sa však, že existuje rýchle riešenie, ktoré môže situáciu zachrániť.

Ako rýchlo ochladiť vodu? Tu je skvelý trik

Ak snívate o tom, že budete mať vždy po ruke studený nápoj, pripravte si sklenenú fľašu. Tá je totiž najvhodnejšia na mrazenie. Jednoducho ju naplňte vodou do jednej tretiny a umiestnite ju vo zvislej polohe do zásuvky mrazničky. Keď spozorujete, že sa na stene fľaše vytvoril ľad, je pripravená na použitie. Nalejte do nej svoj obľúbený nápoj a o niekoľko okamihov si ho vychutnáte vychladený. Pripravte si rovno dve fľaše naraz, aby ste ich mohli striedavo používať.

Ako schladiť nápoj? Pri odchode z domu je dôležitý čas

Vedeli ste, že kuchynská soľ môže pomôcť ochladiť nápoj? Pomôže Vám najmä vtedy, keď musíte narýchlo odísť z domu. Skôr ako sa začnete pripravovať, nalejte do misky vodu, prihoďte do nej niekoľko kociek ľadu a nasypte 3 lyžice kuchynskej soli. Vložte teplú fľašu vody do zmesi a po niekoľkých okamihoch si vychutnáte príjemne vychladený nápoj. Ako soľ pomáha vychladiť nápoj? Ovplyvňuje rýchlosť rozpúšťania kociek ľadu, vďaka čomu sa fľaša rýchlejšie vychladí.

Niekedy vypijeme toľko vody, že nám prestane chutiť.
Foto: shutterstoch/iravgustin

Niekedy vypijeme toľko vody, že nám prestane chutiť. Namiesto toho, aby sme ju vymenili za iné nápoje, pridajme si do nej prísady, ktoré výrazne zlepšia jej chuť. Všetci poznáme citrón, uhorku, mätu alebo melón. Rozhodnime sa však pre menej známu zložku a pridajme do našej vody aloe vera. Šťavu z tejto rastliny ľahko nájdete v každej lekárni. Nielenže vás v horúcom dni osvieži, ale bude mať pozitívny vplyv aj na vaše trávenie. Nezabudnite však, že denná dávka šťavy z aloe vera nesmie presiahnuť 5 polievkových lyžíc. Takto ochutenú vodu by ste nemali piť viac ako 3-krát denne. Ak sa u vás objavia alergické príznaky, poraďte sa so svojím lekárom.

Čo pridať do vody, aby bola chutnejšia

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Horúce počasie je späť, určite vyskúšajte tento trik z Maroka, aby ste sa ochladili

Pite každé ráno. Detoxikuje organizmus a podporí trávenie

The post Nalejte do fľaše a vložte do mrazničky. Geniálne, jednoduché a v horúcom počasí na nezaplatenie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie