Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte do litra vody a postriekajte ovocné stromy. Je to spoľahlivý liek nielen na mravce

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/GreenThumbShots). Čím postriekať ovocné stromy proti voškám a mravcom? Málokto si uvedomuje, že potrebné ingrediencie už má doma. Stačí ich len správne skombinovať a začať pracovať, aby ste dosiahli úspech. Okrem toho sa pozrite aj na to, ako bude na mravce pôsobiť škorica. Čím postriekať ovocné stromy proti mšiciam […]
Menej ako 1 min. min.

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/GreenThumbShots).

Čím postriekať ovocné stromy proti voškám a mravcom? Málokto si uvedomuje, že potrebné ingrediencie už má doma. Stačí ich len správne skombinovať a začať pracovať, aby ste dosiahli úspech. Okrem toho sa pozrite aj na to, ako bude na mravce pôsobiť škorica.

Čím postriekať ovocné stromy proti mšiciam a mravcom? Málokto si uvedomuje, že potrebné ingrediencie už má doma
Foto: shutterstock/GreenThumbShots

Ovocné stromy v záhrade sú nenahraditeľné. Často sa stáva, že nikde nenájdete také chutné ovocie ako vo vlastnom sade. Z tohto dôvodu sa čoraz viac ľudí rozhoduje pre vlastné pestovanie, ktoré prináša nielen uspokojenie, ale aj zdravú úrodu. Ukazuje sa však, že stromy sa môžu stať obeťou škodcov, takže vôbec nedôjde k úspešnej úrode. Hovoríme napríklad o mravcoch a voškách. Čo s tým môžete urobiť? Môžete ich zachrániť pomocou prípravku, na ktorý by málokto pomyslel.

Ako sa zbaviť vošiek z ovocných stromov? Nenápadný prípravok pomôže aj s mravcami

Ak chcete zabrániť napadnutiu ovocných stromov mravcami a voškami, spoľahnite sa na domáci prostriedok proti hmyzu, ktorý nie je náročný na prípravu a nezaberie vám veľa času.

Stačí naliať 30 ml ľanového oleja do 1 litra vody a nasypať 5 g jedlej sódy z kuchynskej linky. Nu nemusíte striekať, špliechať ani nič podobné. Hotový prostriedok stačí vmasírovať do kôry stromov a je hotovo. Tento postup opakujte približne raz týždenne. Okrem toho je tiež dobré posypať okolie stromov škoricou, ktorá bude pôsobiť ako neodolateľná bariéra pre mravce v záhrade.

Okrem uvedenej zmesi a škorice môžete použiť aj jednoduchý roztok octu. Nie každý si uvedomuje, že nenápadná zmes zabráni napadnutiu mravcami aj voškami.
Foto: shutterstock.com/alex_gor

Čím postriekať ovocné stromy proti mšiciam? Jednoduché octové riešenie a problém už nebude

Okrem uvedenej zmesi a škorice môžete použiť aj jednoduchý roztok octu. Nie každý si uvedomuje, že nenápadná zmes zabráni napadnutiu mravcami aj voškami. Stačí zmiešať vodu a ocot v pomere 1:10, tekutinu naliať do fľaše s rozprašovačom a ovocné stromy dôkladne postriekať. Opakujte približne raz týždenne. Ak máte chuť, hlasujte v našej ankete nižšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dôležitý postrek pre ovocné stromy. Vykonajte ešte vo februári

Toto je najlepšie počasie na postrek ovocných stromov. Záhradník prezradil, na čo si dať pozor

The post Nalejte do litra vody a postriekajte ovocné stromy. Je to spoľahlivý liek nielen na mravce appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie