Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte do práčky a dajte prať na 90 stupňov. Bude žiariť ako nová

Ako rýchlo a účinne vyčistiť práčku? Zabudnite na drahé odstraňovače vodného kameňa, prípravky určené pre spotrebič a drhnutie tesnení. Ukážem vám, ako sa zbaviť usadenín a vodného kameňa zo spotrebiča bez toho, aby ste museli míňať peniaze. Svoju práčku čistím výlučne týmto spôsobom a môj spotrebič funguje ako hneď po kúpe. Stačí, ak použijete výrobok, […]
Menej ako 1 min. min.

Ako rýchlo a účinne vyčistiť práčku? Zabudnite na drahé odstraňovače vodného kameňa, prípravky určené pre spotrebič a drhnutie tesnení. Ukážem vám, ako sa zbaviť usadenín a vodného kameňa zo spotrebiča bez toho, aby ste museli míňať peniaze.

Svoju práčku čistím výlučne týmto spôsobom a môj spotrebič funguje ako hneď po kúpe. Stačí, ak použijete výrobok, ktorý určite máte v kuchyni.

Práčka potrebuje pravidelné čistenie

Čistenie práčky nepatrí medzi najpríjemnejšie domáce práce. Je však absolútne nevyhnutné, aby spotrebič fungoval tak, ako má. Špinavá práčka, v ktorej sa už nahromadil vodný kameň, sa jednoducho začne kaziť. Nehovoriac o oblečení, ktoré po vypraní nevonia sviežosťou, ale vlhkosťou.

Nemusíte však drhnúť vnútro bubna a tesnenia dvierok. Urobíte to oveľa dôkladnejšie a rýchlejšie, keď budete postupovať podľa metódy, ktorú používam už roky. Do práčky nasypem tri poháre a nastavím pranie. Po skončení cyklu je práčka ako nová.

Ako vyčistiť práčku?

Svoju práčku čistím výlučne liehovým octom. Nalievam 3 poháre prípravku priamo do bubna a potom nastavím program na 90 stupňov C. Po dvojhodinovom pracom cykle otvorím dvierka a nechám práčku, aby sa vôňa octu uvoľnila.

Ocot je vynikajúci prací prostriedok na odstraňovanie zvyškov, vodného kameňa a pracieho prášku. Ničí tiež plesne, vírusy a baktérie. Práčku čistím raz za mesiac. Spotrebič je napriek svojim rokom v perfektnom stave.

Nezabudnite na nádobu na prášok a ďalšie predmety

Po skončení pracieho cyklu odstránim nádobu na prášok a zmäkčovač. V zásuvke sa hromadia zvyšky vody a pracieho prostriedku, preto ju tiež treba vyčistiť. Aj na to používam ocot. Stačí nádobu namočiť do vody s prípravkom a potom vydrhnúť starou zubnou kefkou, aby sa nečistoty dostali zo všetkých zákutí.

Každé 2-3 mesiace čistím aj filter a sifón práčky. Práve v týchto oblastiach sa hromadia vlasy, chlpy a drobné predmety, ktoré môžu spotrebič upchať. Ak sa filter a sifón pravidelne nečistia, práčka nebude dobre fungovať a môže sa pokaziť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie