Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte do veľkej misy a zalejte vriacou vodou. Po 15 minútach na odtlaky na nohách zabudnete

5.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Orawan Pattarawimonchai). Ako sa zbaviť otlakov na nohách? Na túto otázku sa už určite každý pokúšal odpovedať mnohokrát. Otlaky sú veľmi nepríjemným a zhoršeným funkčným trápením, ktoré môže byť spôsobené napríklad dlhým chodením v topánkach alebo tancom. Poznáme niekoľko domácich prostriedkov na boj proti týmto nepríjemným otlakom. Ako sa […]
Menej ako 1 min. min.

5.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Orawan Pattarawimonchai).

Ako sa zbaviť otlakov na nohách? Na túto otázku sa už určite každý pokúšal odpovedať mnohokrát. Otlaky sú veľmi nepríjemným a zhoršeným funkčným trápením, ktoré môže byť spôsobené napríklad dlhým chodením v topánkach alebo tancom. Poznáme niekoľko domácich prostriedkov na boj proti týmto nepríjemným otlakom.

Ako sa zbaviť otlakov na nohách?
Foto: shutterstock/Orawan Pattarawimonchai

Najčastejšou príčinou otlakov na nohách je dlhodobý tlak a trenie chodidla v nepohodlnej obuvi. K ich vzniku prispieva aj chôdza v zle padnúcich vysokých podpätkoch. Akékoľvek deformity alebo abnormality v štruktúre chodidla môžu tiež spôsobiť tvorbu otlakov. Ide o pomerne častý problém, preto sú na boj s ním najlepšie lacné a účinné domáce prostriedky.

Určite máte tieto ingrediencie doma. Recept na pastu na otlaky

Na to, aby ste si doma čo najrýchlejšie poradili s nežiaducimi otlakmi, netreba veľa. Všetko, čo potrebujete, je pol čajovej lyžičky kurkumy, jedna tableta aspirínu a pol pohára vody. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady tak, aby ste získali hustú konzistenciu. Pastu naneste na odtlak a počkajte 15 minút. Po uplynutí tohto času ju zmyte teplou vodou. Po tomto ošetrení si rýchlo všimnete, že sa otlaky zmenšia.

Zmizne odtlak sám od seba? Použite tieto triky a zbavte sa otlakov rýchlejšie

Ak náhodou nemáte doma kurkumu, nič nie je stratené. Na prípravu domáceho kúpeľa na otlaky môžete použiť aj jedlú sódu. Do misky s teplou vodou dajte 2 polievkové lyžice jedlej sódy a 2 polievkové lyžice strúhaného hypoalergenného mydla. Zmiešajte ingrediencie a namočte si nohy do kúpeľa aspoň na 15 minút.

Po použití tojto zmesi si všimnete, že otlaky sa zmenšia a zároveň sa začnú hojiť.
Foto: shutterstock/gresei

Ďalším účinným trikom je kúpeľ nôh v harmančekovej zmesi. Stačia vám 3 polievkové lyžice sušenej harmančekovej bylinky a vriaca voda. Bylinu nasypte do veľkej misy, zalejte vriacou vodou a nechajte 15 minút vylúhovať. Keď voda dosiahne teplotu 40 stupňov Celzia, namočte si do nej nohy a potom počkajte 15-20 minút. Po tomto kúpeli si všimnete, že otlaky sa zmenšia a zároveň sa začnú hojiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sa zbaviť otlakov? Siahnite do lekárničky a zmiešajte ich s korením. Zabudnete na bolesť

Rozdrvte, naneste na pľuzgiere a nechajte pôsobiť cez noc. Babičkina metóda robí zázraky

The post Nalejte do veľkej misy a zalejte vriacou vodou. Po 15 minútach na odtlaky na nohách zabudnete appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie