Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte ho do pračky namiesto aviváže. Jednoduchý trik na svieže oblečenie bez pracích prostriedkov

Ak po vypraní cítite nepríjemný zápach z práčky a vyblednuté farby oblečenia, máme riešenie. Vymeňte aviváž za prípravok dostupný v každom supermarkete. Súčasný stav prírodného prostredia vyvoláva vážne obavy. Pozorujeme nárast teplôt a ekológovia upozorňujú, že je to len začiatok problémov. Jedným zo spôsobov, ako urobiť zmenu, je nahradiť umelé pracie prostriedky prírodnými. Vyberajte si […]
Menej ako 1 min. min.

Ak po vypraní cítite nepríjemný zápach z práčky a vyblednuté farby oblečenia, máme riešenie. Vymeňte aviváž za prípravok dostupný v každom supermarkete.

Súčasný stav prírodného prostredia vyvoláva vážne obavy. Pozorujeme nárast teplôt a ekológovia upozorňujú, že je to len začiatok problémov. Jedným zo spôsobov, ako urobiť zmenu, je nahradiť umelé pracie prostriedky prírodnými.

Vyberajte si ekologické čistiace prostriedky, ktoré fungujú rovnako efektívne ako tie, ktoré sú dostupné v drogériách.

Na trhu je dostupných veľa rôznych pracích prostriedkov, ale rovnako účinné môžu byť domáce a prírodné prostriedky. Navyše, domáce pracie prostriedky sú často lacnejšie. Aké alternatívy aviváže a pracieho prášku sa oplatí vyskúšať?

Ocot namiesto pracieho prostriedku?

Je dostupný vo všetkých obchodoch a cena za fľašu liehového octu sa pohybuje v centoch. Ocot má dezinfekčné, bieliace a zmäkčujúce vlastnosti.

Perfektné ako náhrada za hotové aviváže. Ako ho použiť? Odmerajte 50-100 ml octu, nalejte priamo do priehradky na aviváž a spustite preferovaný prací program.

Bojíte sa, že octový zápach zostane na oblečení? Vôňa tohto produktu by sa mala po vysušení oblečenia sama vypariť. Ak je to však pre vás stále problematické, pridajte do octu pár kvapiek esenciálneho oleja a po vypraní bude vaše oblečenie okamžite svieže a voňavé .

Použitie octu robí tkaniny jemnejšími, zabraňuje ich elektrizovaniu a nevybledne. Dá sa použiť na pranie látok rôznych farieb – či už tmavých, svetlých alebo farebných. Ocot vďaka svojim dezinfekčným vlastnostiam likviduje baktérie z oblečenia aj zo samotnej práčky, čím zabraňuje nepríjemným zápachom .

Ocot na škvrny?

Ocot je účinný aj pri odstraňovaní škvŕn. Funguje skvele s kávou, vínom a dokonca aj maskarou. V prípade väčšieho znečistenia však môže byť potrebné naniesť ocot priamo na škvrnu a následne zašpinenú látku vyprať.

Ocot pôsobí ako prirodzené rozpúšťadlo, ktoré dokáže preniknúť do škvrny, narúša jej štruktúru a uľahčuje jej odstránenie počas prania.

Čo použiť namiesto pracieho prášku?

Pracie prášky sú často plné agresívnych chemických prísad, ktoré majú potenciál vyvolať alergie. Alternatívou môže byť domáci prášok, ktorý si vyrobíte z troch ľahko dostupných surovín.

Potrebujete sódu bikarbónu, bórax a mydlové vločky . Stačí ich spojiť v pomere 1:1. Táto zmes, používaná v množstve 50g na jedno pranie, udrží vaše oblečenie jemné a čisté.

Ide o jednoduchú, ekonomickú a ekologickú metódu, ktorá pracuje s rôznymi farbami látok. Okrem toho by mal byť takýto prášok vhodný pre ľudí s citlivou pokožkou.

The post Nalejte ho do pračky namiesto aviváže. Jednoduchý trik na svieže oblečenie bez pracích prostriedkov appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie