Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte na vatové tampóny a schovajte pod kôš na bielizeň. Bežnému problému dáte zbohom raz-dva

17.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív Pixabay/Hans). Ak sa pýtate, ako sa efektívne zbaviť švehiel z vášho domova, máme pre vás riešenie. Na boj so strieborným hmyzom nepotrebujete žiadne špecializované prostriedky. Stačí jeden nenápadný domáci trik. Ako sa efektívne zbaviť švehiel?Foto: súkromný archív Pixabay/Hans Švehly obyčajné (rybenky) sú malý hmyz, len centimeter dlhý, […]
Menej ako 1 min. min.

17.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív Pixabay/Hans).

Ak sa pýtate, ako sa efektívne zbaviť švehiel z vášho domova, máme pre vás riešenie. Na boj so strieborným hmyzom nepotrebujete žiadne špecializované prostriedky. Stačí jeden nenápadný domáci trik.

Ako sa efektívne zbaviť švehiel?
Foto: súkromný archív Pixabay/Hans

Švehly obyčajné (rybenky) sú malý hmyz, len centimeter dlhý, so šiestimi nohami a piatimi chumáčmi. Dobrou správou pre všetkých je, že švehly nie sú nebezpečné pre ľudí ani domáce zvieratá. Je mimoriadne ťažké ich nájsť, pretože vajcia najčastejšie kladú do štrbín a prasklín, na ťažko dostupné miesta v dome.

Ako sa efektívne zbaviť švehiel? Domáce prostriedky účinne pomôžu

Švehly obyčajné (rybenky), podobne ako iný hmyz, sú obzvlášť citlivé na určité pachy, kvôli ktorým sa vyhýbajú. V zozname sú citrusy, uhorka, škorica a levanduľa. Ak ich chcete prirodzene odpudzovať, skvelým nápadom je použiť lokálne pasce v podobe vatových tampónov namočených v esenciálnom oleji.

Stačí nakvapkať pár kvapiek na podložku a potom ju priložiť na postihnuté miesto. Dobrým miestom by bol priestor pod košom na bielizeň, kde je tma a vlhko a tam sa rady schovávajú rybenky.

Ako sa zbaviť švehiel raz a navždy? Zabránite tak ich návratu k vám domov

Oprava problémov s vlhkosťou môže pomôcť zabrániť návratu švehiel z dlhodobého hľadiska, preto je dôležitá správna cirkulácia a vetranie. Švehla obyčajná sa živí prachom a úlomkami, takže pravidelné vysávanie kobercov, odstraňovanie neporiadku, ako sú časopisy a papiere, a vysávanie môže znamenať obrovský rozdiel v kontrole a prevencii opätovného zamorenia. Dbajte tiež na to, aby sa vo vzduchotesných nádobách skladovali aj sušené potraviny ako cestoviny, strukoviny a obilniny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Z kúska alobalu vyrobím malé „vankúšiky“ a poukladám ich na parapet. Tento trik ma zachraňuje po večeroch

Záhradný „detektor“ kliešťov. Jeden pohyb a vidíte, koľko sa ich kŕmi v tráve

The post Nalejte na vatové tampóny a schovajte pod kôš na bielizeň. Bežnému problému dáte zbohom raz-dva appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie