Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte si ho do rannej kávy namiesto kravského mlieka. Je zdravé a má menej kalórií

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Isaac Spedding). Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov. S radosťou si vypijeme „malú čiernu“, do ktorej si radi pridávame mlieko. Na druhej strane však musíme počítať s tým, že sa tým zvýši kalorický obsah nášho nápoja. Zistite, kto by sa mal vyhýbať pridávaniu kravského mlieka do kávy a čím […]
Menej ako 1 min. min.

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Isaac Spedding).

Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov. S radosťou si vypijeme „malú čiernu“, do ktorej si radi pridávame mlieko. Na druhej strane však musíme počítať s tým, že sa tým zvýši kalorický obsah nášho nápoja. Zistite, kto by sa mal vyhýbať pridávaniu kravského mlieka do kávy a čím je najlepšie ho nahradiť.

Vyskúšajte kávu s rastlinným mliekom.
Foto: shutterstock/Isaac Spedding

Kto by sa mal vyhýbať pridávaniu kravského mlieka do kávy?

Pokiaľ ide o kávu s mliekom, existujú dve skupiny ľudí, ktorí by sa mali tejto kombinácii vyhnúť. Sú to ľudia s alergiou na bielkovinu kravského mlieka, ľudia s intoleranciou laktózy a tí, ktorí sa obávajú o svoju postavu a príjem kalórií. Žiaľ, alergie a intolerancie sú dnes bežné. Pre týchto ľudí bude mať pitie kávy s kravským mliekom za následok hnačku, bolesti brucha, vracanie alebo plynatosť.

Pre tých, ktorí dbajú o svoju postavu a počítajú si príjem kalórií, môže pridanie kravského mlieka výrazne zvýšiť ich dennú kalorickú bilanciu. Samozrejme, v tomto prípade presný počet kalórií závisí od druhu pridaného mlieka a jeho množstva. Štandardom je 100 ml mlieka pridaného do kávy. Ak použijete 2-percentné mlieko, bude to necelých 50 kalórií navyše, zatiaľ čo pri 3,2-percentnom mlieku sa toto číslo zvýši na 65 kalórií.

Zdravá a nízkokalorická náhrada kravského mlieka v káve

Našťastie, pre labužníkov, ktorí pijú kávu s mliekom, a to nielen pre tých, ktorí trpia alergiami a intoleranciami, ale aj pre tých, ktorí sa starajú o svoju postavu, existuje aj iné riešenie. Je ním mandľové mlieko, rastlinný nápoj vytvorený zo semien ovocia mandľovníka. Mandľové mlieko je jednou z najvýživnejších a najplnohodnotnejších alternatív ku kravskému mlieku. Jedna šálka (240 ml) nesladeného mandľového mlieka obsahuje 30–35 kalórií. Okrem toho obsahuje veľa vápnika a vitamínu E. Pri nákupe sa však oplatí pozorne čítať zloženie. Čím viac mandlí v nápoji, tým bude zdravší. Vyhýbať by ste sa mali aj produktom s pridaným cukrom či sladidlom, pretože v tomto prípade bude aj ich obsah kalórií vyšší.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najhoršia prísada do kávy okrem cukru. Podporuje inzulínovú rezistenciu, zaťažuje pankreas

Bolo zistené, aká dávka kávy brzdí priberanie na váhe. Vedci nepochybujú o tom

The post Nalejte si ho do rannej kávy namiesto kravského mlieka. Je zdravé a má menej kalórií appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie