Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte štipku do šálky kávy. Zrýchli váš metabolizmus a pomôže vám schudnúť. To nie je koniec

03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PavelKant). Neviete si predstaviť deň bez šálky kávy? Nielen vy. Dôvodov, prečo piť kávu, je veľa a veľa ľudí ju pije aj niekoľkokrát denne. V primeranom množstve priaznivo pôsobí na náš organizmus. So štipkou tohto zlatého korenia funguje ešte lepšie. Ako pripraviť kávu s kurkumou a korením?Foto: shutterstock/PavelKant Malé […]
Menej ako 1 min. min.

03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PavelKant).

Neviete si predstaviť deň bez šálky kávy? Nielen vy. Dôvodov, prečo piť kávu, je veľa a veľa ľudí ju pije aj niekoľkokrát denne. V primeranom množstve priaznivo pôsobí na náš organizmus. So štipkou tohto zlatého korenia funguje ešte lepšie.

Ako pripraviť kávu s kurkumou a korením?
Foto: shutterstock/PavelKant

Malé presso je klasikou, ale rovnako veľa je fanúšikov kávy s prísadami. Nejde len o mlieko, rastlinné nápoje, cukor či ochutené sirupy. Do nápoja sa oplatí pridať aj štipku korenia.

Prečo? V prvom rade sa vďaka tomu môžete vzdať sladidla a obmedziť cukor. Aditíva tiež obohatia chuť kávy a zvýšia výhody jej pitia. Skvele fungujú koreniny ako škorica, zázvor, kakao a kardamón.

Zlatá káva je skutočným hitom. V čom pomáha pitie kávy s kurkumou?

Do kávy môžete pridať aj o niečo menej nápadný doplnok. Reč je o kurkume. Štipka zlatého korenia zlepší trávenie, zlepší funkciu pečene a priaznivo vplýva na metabolizmus a imunitu organizmu. Kurkuma obsahuje veľa antioxidantov a má protizápalové vlastnosti. Tento nápoj podporuje chudnutie a môže pomôcť zmierniť bežné tráviace problémy, ako je plynatosť.

Do pohára sa teda oplatí pridať aj štipku korenia. Znie to divne? Nie nadarmo je zlatá káva čoraz obľúbenejšia.

Ako pripraviť kávu s kurkumou a korením? Stačí naliať do pohára

Začnite s prípravou uvarením šálky vašej obľúbenej kávy. Najlepšie fungujú káva priamo z kávovaru alebo moka konvičky, ale môžete si pripraviť aj dávku instantnej kávy. Okrem toho pripravte aj:

pol čajovej lyžičky (plochej) prášku kurkumy,

malá štipka mletej papriky,

štipka škorice,

med, mlieko alebo rastlinný nápoj – podľa chuti a podľa preferencií.

Do uvarenej a ešte horúcej kávy pridáme kurkumu a korenie. Miešajte. Dochutíme medom, ak máte radi sladenú kávu, a mliekom (ak máte čas a chuť, zvoľte spenené). Nakoniec kávu posypeme škoricou.

RADA! V lete si môžete pripraviť ľadovú kávu zo zlatého latté. Stačí pridať ľad do vychladeného pohára a potom naliať ochutenú kávu. Nezabudnite vypiť maximálne 3-4 šálky kávy denne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako zaspať počas horúcich nocí? Vyskúšajte spôsob Japoncov a Egypťanov

O 2 kg viac už len pri pohľade na šišky – aj vy sa tak cítite? To je dôvod, prečo niektorí ľudia jedia a nepriberajú

The post Nalejte štipku do šálky kávy. Zrýchli váš metabolizmus a pomôže vám schudnúť. To nie je koniec appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie