Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte sýtený nápoj do kanvice. Ľahko prerazí stenu vodného kameňa

07.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ReaLiia). Hrubá a rovnomerná vrstva vodného kameňa vo vnútri kanvice nás núti rozhodiť rukami a zbaviť sa prístroja raz a navždy. Aj keď sa problém môže zdať ťažko riešiteľný, existuje spôsob, ako ho vyriešiť. Ak chceme ušetriť na údržbe kanvice alebo kúpe novej, riaďme sa radami skúsených gazdiniek. Jedným […]
Menej ako 1 min. min.

07.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ReaLiia).

Hrubá a rovnomerná vrstva vodného kameňa vo vnútri kanvice nás núti rozhodiť rukami a zbaviť sa prístroja raz a navždy. Aj keď sa problém môže zdať ťažko riešiteľný, existuje spôsob, ako ho vyriešiť. Ak chceme ušetriť na údržbe kanvice alebo kúpe novej, riaďme sa radami skúsených gazdiniek. Jedným z produktov, ktoré budete potrebovať, bude nápoj, ktorý v horúcom počasí dokonale osvieži.

Ako odstrániť vodný kameň z kanvice?
Foto: shutterstock/ReaLiia

Odkiaľ sa vodný kameň v kanvici berie a ako často by ste ju mali čistiť?

Už po pár týždňoch môže kanvica voňajúca novotou vyzerať, ako keby prešla skutočnou školou prežitia v kuchyni. Usadzovanie vodného kameňa vo vnútri zariadenia spôsobuje prísady, ktoré by sme nechceli, aby sa objavili v rannom alebo poobedňajšom nápoji. Pri dlhodobom používaní vody v prístroji dochádza k vyzrážaniu zlúčenín vápnika a horčíka, ktoré sú zodpovedné za tvorbu zakalenia.

To, že si na svojej kanvici všimnete vrstvu vodného kameňa, neznamená, že musíte bežať do obchodu pre úplne nový prístroj. Vďaka správnej starostlivosti nám bude slúžiť dlhé roky.

Výrobcovia odporúčajú nájsť si čas na odstránenie vodného kameňa zo svojho zariadenia dvakrát do mesiaca. Na tento účel môžeme použiť špecializovaný prostriedok alebo sa rozhodnúť pre domáce riešenie. Bez ohľadu na zvolenú metódu venujte čas tomu, aby ste zariadenie niekoľkokrát prevarili čistou vodou, aby sa do tráviaceho systému nedostali žiadne zvyšky čistiaceho prostriedku.

Efektívne odvápnenie kanvice pomocou octu

Nie nadarmo mnohé domácnosti radi používajú ocot na rozpustenie tvrdohlavého vodného kameňa nahromadeného vo vnútri kanvice. Toto je jedna z najdôveryhodnejších metód, ktorá nikdy nezlyhá. Ako správne používať výrobok, aby nedošlo k poškodeniu zariadenia? Začnime meraním 250 ml octu a ½ šálky vody. Obe tekutiny nalejte do kanvice, priveďte do varu a nechajte hodinu stáť. Keď uplynie posledná minúta, môžeme zmes vyliať spolu s vodným kameňom.

Odvápnenie kanvice octom je nepochybne mimoriadne efektívne riešenie. Má to však jednu malú nevýhodu. Po použití zanecháva v kanvici dráždivý a dosť nepríjemný zápach. Predtým, ako si uvaríte svoju prvú šálku kávy alebo čaju, skúste v prístroji niekoľkokrát prevariť vodu a potom ju vylejte do vodovodného kohútika. Odborníci odporúčajú neprekračovať stanovené množstvá octu, pretože môžu poškodiť všetky prvky vyrobené z gumy alebo plastu.

Nezanedbávajte zariadenie – inak sú poruchy len otázkou času.
Foto: shutterstock/andriano.cz

Ako odstrániť vodný kameň z kanvice doma?

Skúsené gazdinky majú vždy v rukáve pár trikov, ako si poradiť aj s tými najtvrdohlavejšími nánosmi. Zaujímavou alternatívou k špecificky voňajúcemu octu bude použitie niektorého z obľúbených sýtených nápojov, ale aj zvyškov z varenia večere. Prvý patent vyžaduje, aby sme si kúpili fľašu Coca-Coly a následne naliali približne 300-350 ml tekutiny priamo do prístroja. Teraz už len pridajte asi 100 ml vody a priveďte do varu.

Po dosiahnutí vhodnej teploty nechajte zmes vo vnútri 30-35 minút. V ďalšom kroku môžeme začať nalievať. Rýchlo si všimneme, že vyletí spolu s veľkými lupienkami kameňa.

Alternatívnou metódou je vhodiť hrsť zemiakových šupiek na dno kanvice, zvyšok priestoru naplniť vodou (najlepšie pod hornú rysku) a priviesť do varu. Túto operáciu je potrebné zopakovať niekoľkokrát, kým povlak úplne nezmizne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte pár kvapiek do tekutiny a umyte okná. Zabudnete na šmuhy a škvrny

Predstavujem Vám môj spôsob odstraňovania plesní zo silikónu – zabraňuje ich návratu

The post Nalejte sýtený nápoj do kanvice. Ľahko prerazí stenu vodného kameňa appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie